Ботев Пловдив победи Царско село с 3:1 в контрола, която се игра на базата на “канарчетата” в Коматево. Головете за “жълто-черните” реализираха Филип Филипов (11), Фернандо Виана (63) и Петър Итов (81). За “царете” точен бе Дилан Бахамбула, който бе изведен на чудесна позиция от Антон Карачанаков и вкара за 1:2.

Срещата бе неофициален повторен дебют за наставника Ферарио Спасов, заменил Желко Петрович на треньорския пост. Именно срещу Царско село Желко Петрович допусна поражение с 0:2 в началото на месец август.

В петата минута гол за тима на Царско село бе отменен заради засада. Две минути по-късно стражът на “канарчетата” Янко Георгиев трябваше да се намесва при силен удар на Андерсон. В 11-ата минута Ботев откри резултата. Дълго подаване, наглед безобидно, бе подценено от защитник на Царско село. Филип Филипов открадна топката, напредна, след което преодоля стража Мартин Димитров и вкара във вратата. В 16-ата минута удар на Дамиен Мари премина покрай левия страничен стълб на вратата зад Георгиев. Отново Мари стреля силно в обратния ъгъл на вратата в 30-ата минута, но Янко Георгиев плонжира и улови.

Стражът на Ботев трябваше да се намесва и при опасен изстрел на Антон Карачанаков от пряк свободен удар пет преди края на първата част. В заключителните минути на първата част младокът Никола Илиев засече центриране на Еберт Кардосо от левия фланг, но топката излезе в аут.

С началото на второто полувреме наставникът на Ботев Ферарио Спасов направи доста промени в състава. В 55-ата минута тимът на Царско село организира добра атака, завършила с удар над вратата. “Канарчетата” стигнаха до втори гол във вратата на “царете”. Този път точен за Ботев бе влезлият на почивката Фернандо Виана. Бразилският нападател превърна в гол добро центриране на Лазар Марин от левия фланг. В 71-ата минута Мартин Димитров се отчете с добро спасяване. Четири минути по-късно гостите намалиха изоставането си с гол на Андерсон. Нападателят получи добро подаване в дълбочина зад гърба на защитата на “канарчетата” и преодоля лесно Георги Аргилашки.

В 81-ата минута юношата на Ботев (Пд) Петър Итов отбеляза прекрасен гол. Младокът стреля от движение извън границата на наказателното поле, а ударът му придоби такава парабола, че стражът Димитров нямаше никакъв шанс да се намеси.