Отборът на Царско село допусна първо поражение в контролните мачове. Футболистите на Никола Спасов отстъпиха с 0:1 на полския елитен Раков Честохова. Единственото попадение в срещата падна в 89-ата минута, като поляците се възползваха от малкото неточности в играта на „царете“, пише официалния сайт на клуба.

След победата срещу Урал Царско село направи отново добър мач, но несъсредоточеността в завършващата фаза лиши отбора дори от победата. В доста моменти от двубоя футболистите на Царско село диктуваха темпото и играта, но късметът този път обърна гръб.

Титуляр за Царско село започва Лудсинио Маренго, който кара пробен период в отбора. Холандецът пристигна преди два дни в лагера на тима в Кипър и днес направи дебют. През второто полувреме в игра се появи и младия руски централен защитник Максим Евтингеев, който също ще се опита да впечатли Никола Спасов.

Първото полувреме бе равностойно, но Царско село имаше повече интересни атаки. Най-чистото положение за „царете“ бе в 23-ата минута, когато след центриране от ъглов удар, Шарлестон игра с глава, но вратаря на поляците с мъка спаси. До почивката футболистите на Никола Спасов отправиха още няколко далечни удари към вратата на съперника, но така и не успяха да отбележат.

Малко преди почивката Раков имаше шанс да поведе в резултата. Реферът отсъди дузпа за нарушение на Мартин Димитров в собственото си наказателно поле. Стражът на Царско село обаче майсторски успя да спаси удара на свой съперник от бялата точка. Минута по-късно пак Димитров реагира добре при шут от пряк свободен удар и не позволи на топката да посети мрежата му.

Второто полувреме не се различаваше много от първото. В началото поляците направиха няколко интересни атаки, но в последствие Царско село имаше повече голови положения. Най-чистата ситуация бе в 75-ата минута. Ивайло Марков центрира от ляво, Андерсон свали топката с глава и от близко разстояние Георги Минчев я изпрати в аут. В 79-ата минута Уесли Ната се опита да притесни вратаря на Раков с шут от пряк свободен удар, но дистанцията бе твърде сериозна, за да се стигне до опасност.

В 88-ата минута се отвори нова добра възможност пред Минчев, който получи центриране от дясно, но не достигна до топката и тя излезе в аут.

Малко преди края на мача футболистите на Раков имаха своя златен шанс да отбелезаж, но прекрасна намера на Реян Даскалов предотврати попадението. Минутка по-късно обаче падна гол. След центриране от дясно Анджей Нивиулис бе оставен непокрит в наказателното поле и от близка дистанция с глава вкара за 0:1.

Веднага след контролата отборът се прибира в България, а следващата проверка е предвидена за петък 31 януари срещу Ботев в Пловдив.

ЦАРСКО СЕЛО – РАКОВ ЧЕСТОХОВА 0:1

0:1 Анджен Нивиулис 89

Царско село: Мартин Димитров, Реян Даскалов, Мартин Кавдански (65 – Максим Евтингеев), Шарлестон, Ивайло Марков, Илия Джамов (46 – Георги Минчев), Антонио Георгиев, Дилан Бахамбула (65 – Андерсон Кордейро), Уесли Ната, Лудсинио Маренго (65 – Октавио Мантека), Мирослав Будинов