Съботната програма от 10-ия кръг на efbet Лига стартира с двубоя между водача в класирането Локомотив, който гостува на Царско село. Срещата е от 17:45 часа, а мачът обещава зрелище. Все пак Локо е лек фаворит независимо от равенството срещу Арда у дома в последния кръг. 

Царско село върви отлично в първенството като тимът на Любо Пенев има само две загуби до момента и се държи в топ 6, а миналата седмица изненадващо измъкна равенство при визитата си на шампиона Лудогорец. "Царете" играят изключително стабилно в дефанзивен план и са допуснали само 4 гола. Евентуален успех срещу "смърфовете" може да изкачи Царско село на трето място в таблицата преди изиграването на останалите двубои.

През миналия сезон Локомотив спечели и двата си мача срещу "царете" - 3:2 като гост и 4:0 у дома. Любопитното е, че и в двете срещи Царско село си вкара автогол. През лятото съперниците изиграха контрола, в която Локомотив се наложи с 2:0.

На вратата на домакините ще застане Мартин Луков, а в защита отново ще са Милош Петрович, Лукас Масоеро и Диниш Алмейда. В халфовата линия единственият отсъстващ е Момчил Цветанов, който е наказан. Вместо него ще започне един измежду Кристиян Илич и Николай Николаев, а в атака отново ще се гласува доверие на Димитър Илиев и Анте Аралица. Георги Минчев ще остане на пейката срещу бившия си отбор.

В състава на Царско село личат имената на четирима бивши футболисти на Ботев (Пловдив), които ще са още по-мотивирани срещу "смърфовете". Това са Борис Галчев, Божидар Васев, Иван Бандаловски и Лъчезар Балтанов. Доскорошният капитан на "канарчетата" влезе като резерва срещу Лудогорец и донесе точката на тима с гол в последната минута. 

Локомотив е единственият отбор от началото на сезона с три победи на чужд терен. "Черно-белите" надвиха Славия (2:0), Етър (3:1) и Берое (3:1).