Царско село приема Славия в първия мач от 25-ия кръг в  efbet Лига. Срещата започва в 17:30 часа и ще се играе пред празни трибуни заради риска от разпространение на коронавируса.
 
В деня преди мача избухна скандал, след като президентът на Славия Венци Стефанов обвини Съдийската комисия, че е сменила рефера на мача по настояване на боса на Царско село Стойне Манолов. Веднага след това президентът на БФС Михаил Касабов обяви, че той е направил промяната в нарядите.
 
Славия е отборът, който впечатлява най-много след зимната пауза с 4 поредни победи - срещу Арда, Дунав, Левски и Ботев Пловдив. При успех днес „белите“ ще се доближат само на точка до Левски, Локомотив Пловдив и ЦСКА, които играят утре.
 
В състава на Славия се завръща десният бек Петър Патев, чието наказание изтече. По-вероятно е обаче бранителят да остане на пейката. Очаква се Радослав Кирилов да е титуляр вместо Георги Йомов по левия фланг на атаката. Филип Кръстев и Галин Иванов ще са другите офанзивни футболисти на „белите“ зад изнесения в предни позиции Ивайло Димитров. Под въпрос е участието в мача на Милен Гамаков. 
 
Царско село изненада всички с победата си над ЦСКА и заема 11-о място в класирането. „Царете“ се надяват да вземат реванш от Славия за загубата с 0:1 през есента. Тогава единствения гол отбеляза Галин Иванов от дузпа.
 
Георги Минчев, Антон Карачанаков и Един Бахтич са възстановени от контузиите си и попаднаха в групата на Царско село. От тримата най-големи шансове да започне като титуляр има Минчев.