Царско село постигна много ценна победа с 1:0 над Етър във Велико Търново. Единственото попадение в срещата бе дело на Уесли Ната през първото полувреме. През втората част "болярите" удариха греда, но не успяха да стигнат до попадение във вратата на гостите.

С постигнатата победа възпитаниците на Любослав Пенев изместиха "виолетовите" от втората позиция в Група А на втората осмица и вече гледат към спасението в efbet Лига.

Двата тима не се изчакваха дълго и размениха бързи нападения. Първата опасност дойде от домакините. Антон Огнянов центира остро в наказателното поле, но Мартин Кавдански се позиционира добре и изчисти в ъглов удар.

"Болярите" опитваха с атаки на по-висока скорост да преодолеят защитата на гостите, докато столичани разчитаха на продължителни разигравания.

В първите минути на двубоя Царско село продължи да има владението на топката, но до голови опасности пред Христо Иванов не се стигаше. Много често кълбото минаваше през Джони Пласид и двамата централни защитници пред него.

Иван Стоянов опита да затрудни стражът на гостите от корнер, но вратарят от Хаити се намеси решително. Малко по-късно Пласид излезе малко неразчетено да пресече топка на границата на наказателното поле, но и Фиораванти внимаваше и предотврати нападението на Етър.

В 24-ата минута Царско организира контраатака, след като Уесли Ната се пребори в центъра. Бразилецът подаде към Андерсон Кордейро отдясно, но центрирането на крилото към Георги Минчев бе много неточно и не се стигна до нищо опасно пред вратата на Христо Иванов.

В 29-ата минута гостите откриха резултата. Ивайло Марков се възползва от грешка в защитата на Етър и центрира в наказателното поле. Уесли Ната добре овладя, завъртя се и технично реализира в долния десен ъгъл на вратата на Христо Иванов. Това бе и първи точен удар в една от двете врати до момента в мача.

"Болярите" се опитаха веднага да възстановят равенството, но на два пъти пасове към Фло Боджадж не стигнаха до адресата.

В 38-ата минута Милчо Ангелов направи добър рейд отдясно, преодолявайки няколко бранителя на гостите. След това нападателят подаде към Никола колев, но изстрелът на халфа бе много неточен и прелетя на метри от левия страничен стълб на Пласид.

"Виолетовите" опитаха да упражнят натиск и да затруднят отбраната на Царско село, но бранителите пред Пласид стояха стабилно и не допуснаха опасности пред него. По този начин столичани се оттеглиха с гол аванс на почивката.

На почивката треньорът на Царско село Любослав Пенев направи една промяна и на мястото на Симеон Мечев се появи Дилан Бахамбула. Именно първата опасност през втората част дойде от гостите. Ната и Кордейро разиграха късо от ъглов удар. Крилото центира ниско, след което се получи рикошет в тялото на Никола Колев. Мирослав Будинов бе най-съобразителен около дъгата на наказателното поле и хитро върна топката в наказаелното поле, но останалият очи в очи с Христо Иванов - Мартин Кавдански се подхлъзна в най-неподходящият момент и вратарят улови.

И в началните минути на второто полувреме домакините продължиха да разчитат на центрирания в наказателното поле, които бяха лесно разгадани от отбраната на столичани.

В 57-ата минута Тонислав Йорданов изведе Фло Боджадж зад гърба на защитата. Нападателят напредна в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл на Джони Пласид, но вратарят отрази решително удара.

В 66-ата минута Етър организира добра атака одясно. Здравко Илиев центрира в наказателното поле, където Милчо Ангелов засече от въздуха, след което топката срещна левия страничен стълб на Джони Пласид.

Минути по-късно Антон Огнянов опита с далечен изстрел да затрудни Джони Пласид, но диагоналният му изстрел премина високо над вратата. От своя страна Царско село отговори с добра контраатака. Мирослав Будинов подаде към Дилан Бахамбула отляво. Халфът финтира Здравко Илиев и стреля, но ударът му бе много слаб и не затрудни Христо Иванов.

В 77-ата минута Здравко Илиев центрира в наказателното поле, където Тонислав Йорданов се опита да завърши много ефективно, но се размина с топката, след което топката стигна до Боджадж, но нападателят се засуети и загуби. Веднага след това гостите организираха контраатака и кълбото бе изпратено към Мирослав Будинов, но Христо Иванов предвидливо излезе и изби.

В 84-ата минута топката попадна във вратата на Царско село, след удар на Милчо Ангелов, но главният съдия Станислав Тодоров отмени попадението заради фаул на Божидар Кацаров срещу Джони Пласид.

В добавеното време на срещата Мирослав Будинов бе изведен в наказателното поле от Тома Ушагелов. Нападателят овладя и вместо да подаде реши да стреля от малък ъгъл и Христо Иванов изби в ъглов удар. Това бе и последното по-интересно положение пред една от двете врати.

В следващият кръг Царско село гостува на последния в класирането Витоша Бистрица, а Етър гостува на Черно море във Варна.

 
ЕТЪР - ЦАРСКО СЕЛО 0:1
0:1 Ната 29'
 
 
СЪСТАВИТЕ:
 
ЕТЪР: Христо Иванов, Здравко Илиев, Иван Скерлев, Яни Пехливанов, Антон Огнянов, Божидар Кацаров, Никола Колев, Иван Стоянов, Тонислав Йорданов, Милчо Ангелов, Фло Боджадж
 
Треньор: Петко Петков
 
ЦАРСКО СЕЛО: Джони Пласид, Румен Гьонов, Леонардо Фиораванти, Мартин Кавдански, Ивайло Марков, Реян Даскалов, Симеон Мечев, Уесли Ната, Андерсон Кордейро, Георги Минчев, Мирослав Будинов
 
Треньор: Любослав Пенев
 
Гл. съдия: Станислав Тодоров
Стадион: "Ивайло", Велико Търново