Отборът на Царско село подписа договор с испанския централен защитник Хулио Родригес. 24-годишният футболист е висок 194 см и за последно е играл в румънския Волунтари.

Родригес е юноша на Спортинг Хихон, като е играл за втория отбор на клуба. За кратък период от време той е преотстъпен на английския Барнзли, където играе за отбора до 23 години. През 2017 година преминава от Спортинг в Рекреативо Уелва, а година по-късно се присъединява към хърватския Истра. През юли 2019 година прави трансфер от Истра във Волунтари.

Родригес има мачове за юношеските национални отбори на Испания до 18 и до 19 години. Той бе картотекиран в БФС и ще бъде на разположение на Никола Спасов за гостуването на Локомотив в Пловдив.

"Да, радваме се, че успяхме да се договорим с Хулио Родригес. Той беше избран от Никола Спасов и смятам, че ще ни свърши добра работа. Знаете, че Густаво Карбониери се подложи на операция и ни трябваше футболист на този пост. Родригес има необходимите качества за нашия отбор. Колкото до селекцията сме отворени за всеки един добър млад футболист, който може да повиши класата на отбора", коментира изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски пред официалния сайт на клуба.