Царско село осъществи първия си голям международен трансфер след влизането на отбора в елита на българския футбол. Днес бе сключен договор с египетския ФК Уади Дегла за холандското крило - Родни Антуи, съобщава клубният сайт.

Двата клуба стигнаха до споразумение за преотстъпването на играча с опция за неговото закупуване. Антуи също подписа личния си договор с новия тим.

„Много сме доволни от този трансфер. Той показва, че Царско село може да бъде трамплин и за други футболисти. Родни доказа своята класа през тези няколко месеца и логично интересът към него бе осезаем. Отборът на ФК Уади Делга не бе единственият, който имаше желание да вземе Антуи, но те бяха най-настоятелни. Трансферът на един от най-добрите футболисти на отбора не означава, че развяваме бялото знаме в първенството. Очаквайте много интересни нови попълнения, които ще вдигнат класата на отбора“, заяви изпълнителният директор на клуба - Иво Андреевски.

Холандският нападател пристигна в Царско село през лятото и направи много силен полусезон в efbet Лига. Няколко пъти той бе избиран за играч на кръга. Антуи изигра 19 мача за клуба и реализира 9 гола. С това си постижение той е на второ място в голмайсторската листа на първенството.