Отборът на Арда посреща Царско село в последния мач от 15-ия кръг на българския шампионат. Срещата в Кърджали е от 15:30 часа и ще бъде излъчен на живо по NOVA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Развитието на срещата минута по минута ще можете да следите в GONG.BG.

Отборът на Арда ще направи всичко възможно да вземе трите точки от Дербито на новаците, след като не спечели нито един от последните си три двубоя, което извади отбора от топ 6.

В лагера на Арда Спас Делев няма да бъде на разположение за двубоя, а Михаил Александров продължава да се готви по индивидуална програма.

Царско село също се опитва да намери своята постоянна форма, а Антонио Георгиев е контузен, а Уесли Ната е наказан заради жълти картони.

Футболистите на Царско село все още имат само една единствена победа при гостуване в елита досега. Успехът дойде в Пловдив – 2:0 над местния Ботев на 10 август т.г. с две попадения на Родни Антуи в последните 6 минути на редовното време.

От друга страна обаче Арда все още не е вкарал гол в efbet Лига на 4 отбора – следващия съперник Царско село, Черно море, Лудогорец и Дунав.

Любопитен факт е, че и двата дебютанта в елита са извън челната шестица на временното класиране. Откакто шампионатът се играе по новата формула, само в първия сезон 2016/17 г новаци намериха място в Топ 6 на крайното подреждане – ЦСКА (втори) и Дунав (четвърти). В следващите два сезона пък не изпадна нито един дебютант.