Отборът на Царско село постигна категорична победа с 3:0 срещу състава на Ботев Враца в опашкарското дерби на 13-тия кръг на efbet Лига. Головете за домакините бяха отбелязани от Антон Карачанаков в 28-та минута, както и от Родни Антуи в 48-а и 68-а победа. 

37 снимки

По този начин момчетата на Никола Спасов прекъснаха негативната серия от 5 поредни двубоя без победа, в които те записаха и едва 1 точка. За Ботев Враца, от друга страна, това беше 3-та поредна загуба като гост, което затвърди впечатленията, че момчетата на Сашо Ангелов се затрудняват в гостуванията си.

Двубоя започна с размяна на положения в първите 5 минути на срещата. Първо в 3-та минута Петър Атанасов от състава на Ботев Враца беше изведен зад гърба на защитниците на Царско село, но Мартин Кавдански се справи отлично, за да спечели аут за своя тим.

Две минути по-късно дойде и първия добър шанс пред домакините. След бърза контраатака Родни Антуи беше изведен от Уесли Ната, но от малък ъгъл не успя да преодолее Красимир Костов.

Темпото в двубоя рязко спадна до около средата на първата част. В 27-та минута дойде нов шанс за Царско село. Антон Карачанаков получи шанс да стреля от границата на наказателното поле след грешка на Ангел Лясков, който не успя да изчисти. Ударът на бившото крило на Ботев обаче попадна право в ръцете на Красимир Костов.

 

Само минута по-късно резултатът беше открит в полза на момчетата на Никола Спасов.  Страхотна двойна комбинация между Реян Даскалов и Уесли Ната отляво завърши с центриране, успоредно на гол линията от бразилеца. Топката стигна до задната греда, където най-съобразителен беше Антон Карачанаков, за да открие резултата.

В началото на втората част всичко беше решено. В 48-та минута  Хубаво извеждащо подаване на Реян Даскалов намери движението на Антуи зад гърба на защитата на врачани, след което холандецът разстреля Костов от труден ъгъл с чудесно изпълнение.

 

Натискът на домакините обаче не спря до тук. В рамките на 2 минути отборът на Никола Спасов пропиля нови две положения пред вратата на Ботев. В 56-та минута Карачанаков центрира от свободен удар, където намери главата на Мартин Кавдански, но ударът на бранителя мина над гредата на Костов.

Две минути по-късно Карачанаков беше намерен на задната греда, преодоля своя пазач и стреля в близкия ъгъл, но Красимир Костов се намеси по отличен начин, за да избие в корнер.

В 68-та минута все пак дойде и третото попадение във вратата на Красимир Костов. Родни Антуи отново беше звездата, след като Венцислав Христов намери нападателя отново на лявото крило. Антуи навлезе навътре и стреля от около 20 метра, за да направи Костов безпомощен за трети път и да оформи крайното 3:0.

 

До края на срещата Ботев Враца живна и отправи няколко удара към вратата на Джони Пласид. Сред опиталите удари бяха Мирослав Будинов, Валери Домовчийски и Симеон Мечев но до попадение така и не се стигна.

По този начин Царско село се изкачи до 11-то място с актив от 12 точки. Ботев Враца, от своя страна, остава на 12-то място, също с актив от 12 пункта, но с по-лоши показатели в директните двубои.

Царско село - Ботев Враца 3:0 

1:0 - Антон Карачанаков (28)

2:0 - Родни Антуи (48)

3:0 - Родни Антуи (68)

Ето и съставите на двата тима: 

Царско село: Джони Пласид. Йордан Минев, Мартин Кавдански, Густаво Карбониери, Веселин Минев, Реян Даскалов, Уесли Ната, Серкан Юсеин, Антон Карачанаков, Венцислав Христов, Родни Антуи;

Ботев Враца: Красимир Костов, Ангел Лясков, Андреас Васев, Валери Божинов, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Даниел Гаджев, Даниел Генов, Доминик Янков, Илия Миланов, Петър Атанасов;