Освободеният от Ботев Антон Карачанаков се е разписвал срещу доста солидна заплата в Коматево. Вестник "Меридиан Мач" разкрива, че крилото, което в миналото имаше и мачове за националния отбор, се е разписвал срещу 10 хил. лв. месечно.

Феновете поставиха остро въпроса за разкарването му пред директора Адалберт Зафиров като той обясни, че решението е било на треньора. Юношата на Пирин, който се завърна в България в началото на годината след престой в Гърция, е бил сред най-високоплатените в тима и целта на раздялата с него е била да се освободи бюджет за заплати за поне двама нови играчи.

Още повече, че Карачанаков е имал да получава и договорен транш. След напускането му обаче в клуба дойде единствено Марко Перван, който не играе на неговия пост. 

Самият футболист не скри, след първия си гол за Царско село при победата над Берое, че в Пловдив е имал проблем с Адалберт Зафиров, който постоянно го е питал кога ще вкара. Крилото продължава да претендира за дължими суми и може да отнесе спора с "жълто-черните" до ФИФА.