Левски следи изкъсо изявите на бразилския халф на Царско се­ло Уесли Ната. Полузащит­никът е предизвикал интереса на "сините" със силните си изяви от началото на сезона, съобщава вестник "Тема Спорт". 24-годишният футболист е несменя­ем титуляр в състава на Нико­ла Спасов.

От началото на сезо­на той е взел участие в 10 шампионатни двубоя, в които е вкарал 2 гола. Бразилецът се разписа при домакинското ра­венство с Черно море (1:1), как­то и при визитата на Витоша, която бе загубена с 2:3. На мача в Бистрица той бе изгонен в 72-ата минута, 8 след като бе из­равнил резултата.

Ната е поливалентен играч и може да бъде използван и на фланга. В началото на кариера­та си пък е бил и нападател, но Никола Спасов предпочита да го пуска в халфовата линия. Бразилецът е добър в отнемането на топката, включва се добре при статичните положения - именно така вкара на варненци.

Уесли е роден на 18 април 1995 година в Порто Алегре, висок е 183 сантиметра, по-силният му крак е десният. Юноша е на Шапекоензе, а в различни периоди от кариерата си е преотстъпван в Атлетико Гоянензе, Жувентуд и Бая.

През 2016 г. Уесли Ната е част от Шапекоензе, но само два месеца преди самолетната ка­тастрофа на отбора той е преотстъпен на Байя. След тра­гедията Ната се завръща в клу­ба си и участва във възстановява­нето му.

Левски ще иска да подсили няколко позиции през зимната па­уза. "Сините" имат нужда да взе­мат и бек, който да бъде ал­тернатива на национала Иван Горанов. В момента освен него Петър Хубчев не разполага с друг играч за лявата зона на отбраната. И при контузия или наказание на Горанов ще се на­ложи някой да бъде преквалифи­циран.