Левски успя да прекърши Царско село, постигайки успех с 2:0 в първия мач на двата състава от плейофите на efbet Лига. Марин Петков успя да изведе "сините" напред в 9-та минута. Завърналият се след над половин година, Борислав Цонев, успя да подпечата успеха за гостите за крайното 2:0. Двубоят беше доста равностоен и домакините на няколко пъти спокойно можеше да изравнят, но прецизността им изневери. 

52 снимки

Първият добър шанс дойде още в 4-та минута. След бърза атака отляво, Марин Петков успя да центрира към  Мартин Петков, чийто удар затрудни Джони Пласид, но вратарят се справи. 

Само 5 минути по-късно обаче "сините" вече водеха. След чудесна атака през центъра Здравко Димитров успя да изведе в коридор вляво Марин Петков, а младокът не се поколеба и разстреля Джони Пласид за 1:0.

Двата тима си размениха по още един изстрел в следващите минути. В 15-та Здравко Димитров опита късмета си от 20-на метра, но не уцели вратата на Царско село. Минута по-късно Димитър Костадинов също изпробва мерника си отдалеч и не беше никак далеч от страхотен удар. 

Царско село Левски

източник: sofascore.com

В 35-та минута дойде нов голям шанс за гостите. След бърза контраатака Драган Михайлович успя да намери пробивът на Мартин Петков, но Джони Пласид скъси ъгъла и успя да спаси майсторски. 

С далечни удари, през това време, за Царско село се очетоха Реян Даскалов и Андерсон, но без успех. 

Две минути след рестарта гостите имаха нова сериозна възможност за втори гол. Андриан Краев успя да навлезе в наказателното поле и да стреля от малък ъгъл, но Джони Пласид спаси майсторски. 

Пет минути по-късно и "царете" показаха зъби. След бърза атака Емануил Манев се оказа на чудесна стрелкова позиция и от 20 метра за малко не успя да уцели целта. Нови осем минути по-късно, след центриране от десния фланг на задната греда Андерсон и Димитър Костадинов бяха един зад друг, след което българинът успя да стреля, но много неточно. 

В 72-та минута натискът на домакините се усили и пак се стигна до суматоха пред "синята" врата. След центриране на Андерсон отляво, Лесли Де Са се размина с топката, а Панайотис Лука видя ударът му спасен от Микулич. При ситуацията момчетата в червено претендираха за 11-метров наказателен удар, след като топката срещна ръката на играч на Левски. 

Левски можеше отново да реши всичко в 79-та минута. След центриране от ъглов удар Мартин Петков се оказа на голова позиция, но ударът му беше спасен от Пласид. 

Поредната добра възможност за изравнителен гол дойде в 86-та минута. След подаване в наказателното поле, Лука успя да намери Карим Роси, който обаче не успя да уцели вратата от отлична ситуация. 

От всички тези пропуски се възползваха "сините", за да довършат всичко. След изпълнение на фаул домакините заспаха и Мартин Петков намери Борислав Цонев, който с голяма доза късмет успя да преодолее Джони Пласид, за да ознаменува завръщането си с гол. С тази победа Левски успя да съкрати аванса на Царско село на само 3 точки при 5 оставащи мача. 

Царско село - Левски 0:2

0:1 - Марин Петков (9)

0:2 - Борислав Цонев (88)

Ето и стартовите състави на двата тима: 

Царско село: Джони Пласид, Мартин Кавдански, Ивайло Марков, Стефан Христов, Лъчезар Балтанов, Христо Попадийн, Андерсон Кордейро, Димитър Костадинов, Реян Даскалов, Луи Нганиони, Емануил Манев;

Левски: Звонимир Микулич, Живко Атанасов, Мартин Райнов, Ивайло Найденов, Здравко Димитров, Начо Монсалве, Мартин Петков, Марин Петков, Патрик-Габриел Галчев, Андриан Краев, Драган Михайлович;