Ботев Враца победи Царско село далеч от дома с 2:1 и нанесе първо поражение на тима на Любо Пенев в efbet Лига. Даниел Генов проби вратата на Пласид с гол в 37-ата минута след отличен пас на Узунов. Отново той се разписа с удар от границата на наказателното поле в 56-ата минута. Кавдански се разписа от няколко метра в 65-ата минута, след като съумя да вкара топката в мрежата, след като тя намери гредата на Костов след удар на Родригес при центриране от пряк свободен удар на Галчев.

След успеха Ботев Враца има 7 точки и се изравни с Левски, а Царско село е с 9 точки на 5-ото място.

В началните минути на срещата и двата тима опипваха слабите страни на съперника, а ударите летяха покрай вратите. Родригес и Галчев пробваха мерника си, но не намериха целта.

В 30-ата минута домакините направиха най-добрата си атака до този момент. Будинов намери Сисе, който обаче не намери добро продължение към вратата на Костов.

Ботев Враца откри резултата с отличен удар на Генов, който в 37-ата минута получи отличен пас от Узунов и с премерен удар не остави шансове на Пласид, за да реализира първия гол във вратата на Царско село през този сезон.


В последните минути на първата част врачани превзеха полето пред вратата на Пласид, но бранителите на Царско село действаха на ниво.

Антон Узунов
34 снимки


През втората част Ботев стигна до втори гол. В 56-ата минута отново Даниел Генов се разписа с удар от границата на наказателното поле, за да направи резултата 2:0 в полза на врачани. В самото начало на втората част невероятен пропуск направи Будинов, който от отлична позиция не намери вратата. 




Кавдански се разписа от няколко метра в 65-ата минута, след като съумя да вкара топката в мрежата, след като тя намери гредата на Костов след удар на Родригес при центриране от пряк свободен удар на Галчев, за да върне отбора си в срещата.

До края на мача домакините упражниха натиск към вратата на Костов, но той не допусна втори гол. В добавеното време на мача Родригес стреля отлично под гредата на вратата на Ботев, но вратарят се справи и изчисти в корнер. Така в крайна сметка Ботев спечели втората си победа в първенството.

Царско село - Ботев Враца1:2
голмайстори: 0:2 Даниел Генов (37, 56), 1:2 Кавдански (65)

Ето и съставите на двата отбора:

Царско село: Пласид, Кавдански, Марков, Мечев, Будинов, Галчев, Васев, Божинов, Мартенс, Лопес, Сисе

Ботев Враца: Костов, Ндиайе, Зехиров, Керчев, Узунов, Генов, Буров, Миланов, Лагоа, Атанасов, Да Силва

съдия: Георги Гинчев