Славия победи Царско село с 1:0 в последния двубой от 7-ия кръг в efbet Лига и по този начин постигна първа победа от началото на сезона. Младата звезда на "белите" Филип Кръстев откри резултата в 73-ата минута и попадението му се оказа достатъчно за успеха. През първото полувреме гостите на два пъти нацелиха гредите зад Антонис Стергиакис.

Антон Узунов
72 снимки

"Белите" стартираха по-агресивно срещата и в първите минути на двубоя се опитаха да притиснат съперника си. Много активен в този период бе десният фланг, където действаха Ертан Томбак и Атанас Кабов. При две ситуации се наложи Джони Пласид да се намеси, но стражът нямаше проблем и не допусна неточности.

Гостите отговориха с бърза атака на Дилан Мартенс, но точно на границата на наказателното поле халфът бе спрян от Андреа Христов.

В 12-ата минута Панайотис Лука бе изведен в половината на Славия. Нападателят успя да спечели единоборството с Андреа Христов и стреля от малък ъгъл, но Антонис Стергиакис внимаваше и улови.

Последваха минути, в които домакините контролираха събитията на терена. На два пъти Радослав Кирилов центрира опасно от ъглов удар, което принуди Джони Пласид да се намесва решително.

"Белите" опитваха с постепенни атаки да превземат вратата на Царско село. Славия редуваше нападения по двата фланга, но отбраната на гостите се справи. От своя страна "царете" разчитаха на по-бързо пренасяне на топката към вратата на "белите".

В 28-ата минута гостите имаха отлична възможност да открият резултата. Андерсон Кордейро центрира фалцово от ъглов удар, след което Мартин Кавдански бе над всички и нанесе изстрел с глава, но топката срещна десния страничен стълб и излезе в аут.

Малко по-късно играта бе спряна, след като нападателят на Царско село Панайотис Лука удари неволно в главата Атанас Кабов. Постепенно гостите изнесоха играта по-напред, за което основна роля имаше кипърецът.

В 39-ата минута Филип Кръстев проби отлично през центъра и навлезе в наказателното поле, след което продължи към непокрития Атанас Кабов. Крилото опита да продължи към Калоян Кръстев, но не отигра добре топката.

Минута по-късно Филип Кръстев центрира от ъглов удар на задната греда, където Радослав Кирилов стреля от въздуха, но много неточно.

В заключителните минути на първата част Царско село получи фаул на границата на наказателното поле, което означаваше отлична възможност за Борис Галчев да открие резултата. Капитанът стреля технично от пряк свободния удар, след което топката кацна на напречната греда. Последва разбъркване, а най-съобразителен бе Андерсон Кордейро, който нанесе изстрел от дъгата на наказателното поле, но той бе слаб и Антонис Стергиакис изби.

Двата тима си размениха бързи нападения в началото на втората част, които не донесоха опасности. Славия стартира малко по-активно, но защитата пред Джони Пласид се справи с атаките. В същото време "царете" на два пъти застрашиха вратата на Антонис Стергиакис след центрирания от фаул на Борис Галчев, но гостите не успяха да се възползват от това.

В 57-ата минута Милен Гамаков видя пролука в защитата на Царско село и подаде отлично към Атанас Кабов. Крилото овладя и навлезе в наказателното поле, след което стреля по земя в долния десен ъгъл, но Джони Пласид се намеси решително и изби в ъглов удар.

В средата на второто полувреме двата тима направиха по една принудителна промяна, след като Милен Гамаков и Мартин Кавдански получиха травми. За "белите" в игра се появи Георги Вълчев, а за гостите официален дебют направи бранителят Луис Педро.

В 66-ата минута Янис Карабельов отправи плътен удар от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Джони Пласид. Веднага след това действията се повториха и пред вратата на Славия. Емануил Манев отправи техничен удар с левия крак, който принуди Антонис Стергиакис да изибва с една ръка решително в ъглов удар.

В 73-ата минута Славия откри резултата. "Белите" организираха добра атаката отдясно. Емил Стоев центрира великолепно в наказателното поле, където Филип Кръстев остана непокрит и с глава реализира в десния ъгъл.

Веднага след попадението "белите" имаха нова възможност за попадение във вратата на Царско село. Асистентът за попадението Емил Стоев центрира в наказателното поле, където Андреа Христов игра с глава, но изстрелът му бе слаб и Джони Пласид улови.

Царско село опита да пренесе играта в половината на Славия, което означаваше, че ще се открият пространства за контраатаки за "белите". При една от тях в 80-ата минута Георги Вълчев подаде в наказателното поле, но Калоян Кръстев не успя да стигне навреме до топката.

Шест по-късно гостите организираха добра атака. Дилан Мертенс овладя в наказателното поле, но се забави и не успя да нанесе удар към вратата на Антонис Стергиакис, след което попаде към Янис Геролему. Кипърецът стреля, но стражът на "белите" се намеси решително.

В добавеното време на двубоя Андерсон Кордейро центрира в наказателното поле от ъглов удар, където Иван Бандаловски нанесе удар с глава, но покрай десния страничен стълб. Малко след това Емил Стоев нанесе удар от дистанция, но той бе много неточен и това бе последното действие на терена.


СЛАВИЯ - ЦАРСКО СЕЛО 1:0 

1:0 Ф. Кръстев 73'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:
 
СЛАВИЯ: Антонис Стергиакис, Ертан Томбак, Андреа Христов, Радослав Терзиев, Христо Попадийн, Милен Гамаков, Янис Карабельов, Филип Кръстев, Атанас Кабов, Радослав Кирилов, Калоян Кръстев
 
Треньор: Мартин Кушев
 
ЦАРСКО СЕЛО: Джони Пласид, Божидар Васев, Мартин Кавдански, Иван Бандаловски, Ивайло Марков, Антонио Георгиев, Емануил Манев, Дилан Мартенс, Борис Галчев, Андерсон Кордейро, Панайотис Лука
 
Треньор: Любослав Пенев
 
Гл. съдия: Драгомир Драганов
Стадион: "Славия", София