Отборите на Славия и Царско село изиграха динамиче двубой, но в крайна сметка не успяха да се победят, завършвайки при резултат 0:0 в откриващ мач от втория кръг от сезон 2021/2022 в efbet Лига. Гостите бяха най-близо до гола след удар в гредата на Луи Нганиони в 49-та минута. 

13 снимки

Началните 15 минути представиха на зрителите на стадион "Славия" доста брак, но въпреки всичките първите шансове бяхза за домакините. В 12-та минута първи удар в мача отправи Тони Тасев, но шутът мина доста над вратата на Янко Георгиев. 

Две минути по-късно Тасев пробва реакцията на Тасев, но стражът се намеси с лекота. Последваха по-добри минути за Царско село, съответно и неточни удари на Димо Бакалов и Христо Попадийн в 25-та минута. 

В 34-та минута дойде най-добрия шанс за гостите. След грешка при разиграването Ален Стеванович получи топката от Мезу на границата на наказателното поле, стреля, но Вуцов се намеси на ниво. 

Пет минути по-късно Вуцов отново трябваше да се намесва. Васил Шопов се завъртя по отличен начин в наказателното поле и стреля точно, но Вуцов спаси с протегнат крак. 

Само няколко минути след началото на втората част Царско село се оказа най-близко до момента в срещата до попадението. След атака по левия фланг топката стигна до другата страна на наказателното поле, където Луи Нганиони успя да нанесе мощен удар в гредата на вратата на Славия. 

Около 60-та минута "белите" отправиха три поредни удара в рамките на около 2 минути, дело на Калоян Кръстев, Макрилос и Кирилов. И в трите случая обаче до гол не се стигна, а Янко Георгиев трябваше да направи само едно сравнително рутинно спасяване. 

Осем минути по-късно Царско село за пореден път беше близо до попадението. След контраатака на гостите Миси Мезу получи на границата на наказателното поле и стреля, но не намери целта. 

Червените продължиха да са по-активния тим и три минути преди края можеше да стигнат до успеха. Лукас Диас успя да навлезе към вратата на Светослав Вуцов и отправи мощен удар, но българският вратар се справи на ниво. В крайна сметка попадение така и не падна и двубоят завърши при подялба на точките. 

Славия - Царско село 0:0

Ето и съставите на двата тима: 

Славия: Вуцов, Ертан Томбак, Емил Виячки, Андреа Христов, Людовик Соарес, Питър Макрилов, Георги Вълчев, Тони Тасев, Емил Стоев, Радослав Кирилов, Калоян Кръстев;

Царско село: Янко Георгиев, Иван Бандаловски, Венци Василев, Александър Александров, Луи Нганиони, Лъчезар Балтанов, Христо Попадийн, Васил Шопов, Димо Бакалов, Ален Стеванович, Миси Мезу;