Родният треньор Никола Спасов коментира раздялата с новака в efbet Лига - Царско село. В сряда от клуба обявиха, че двете страни са разтрогнали договорните си взаимоотношения по взаимно съгласие. В предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT наставникът потвърди, че решението е било взаимно и просто е съвпаднало с почивката в шампионата заради извънредното положение в страната. 

LAP.bg
46 снимки

​"Не е нужно да коментирам, това са нормали неща във футбола. Не ми се случва за първи път. Просто едно спонтанно решение - и мое, и на собственика. Споделих, че не искам да продължа работата си в Царско село и исках да използвам прекъсването. Разтрогнахме по взаимно съгласие, всичко е нормално, животът си продължава и няма никаква драма", заяви Спасов.

"Естествено, че футболът ми липсва. Нормалните неща - не ми е приятно да съм затворен вкъщи. Разчитам на разходки, но вече и те са забранени до голяма степен. Карантината е за всички, старая се да спазвам указанията. При мен всичко е нормално в момента."

Никола Спасов призна, че адаптацията на тима в родния елит не е била никак лесна. 

"Началото в Първа лига не ми беше лесно, адаптирането не бе лесно. Чужденците започнаха по един начин, после докато се интегрират, докато подсилим отбора. Нещата не се случваха, както искаме. Пикът дойде с победата срещу ЦСКА, но ние вече доста време работехме с един и същ състав. Голямата разлика в отбора направиха именно чужденците. Благодарение на тях Царско село се представи добре, особено през пролетния полусезон. Жалко, че първенството се прекъсна, защото от последните 4 мача бяхме с 2 победи", заяви Спасов.

"На мен ми е лесно да работя с бразилци. Те бяха в основата на добрите резултати. Не само те, в крайна сметка. Момчетата с френски паспорти също. Преди зимата направихме договори с Бахамбула, с Джони, които са много силни попадения. Родни бе едно момче, което успя да пробие на пазара и направи добро впечатление. Хората, които привлякохме есента, и това, което направихме като отбор в последните мачове, е основното - да имаш контакт с футболистите." 

За финал, наставникът призна, че е отворен за предложения от други тимове.

"Това бе едно спонтанно общо решение. Не съм подготвен. От друга страна, ситуацията във футбола въобще не е приятна и не може да се говори за трансфери или желания, които мога да осъществя. Мисля, че това свободно време, което се очертава, ще даде възможност на други клубове, интересуващи се от мен, да се обадят и да контактуваме", завърши Спасов.