Отборът на Царско село посреща Етър в откриващия двубой от 19-и кръг на efbet Лига. Срещата в комплекс "Царско село" е в петък от 17 часа. Големите новини преди сблъсъка са в лагера на "виолетовите", където треньорът на тима напусна своя пост след домакинското поражение с 0:2 от Славия.

Росен Кирилов обоснова решението си с напрежението, което витае в управлението на клуба. Президентът на Етър проф. Георги Камарашев отвърна, че наставникът не е оправдал очакванията, които е имало към него и заяви, че отшумелият вече скандал с боя между играчи е бил плод на лошите лидерски качества на Кирилов.

Загубата за "болярите" е двойна, тъй като освен треньора, от стадион "Ивайло" си тръгна и голмайсторът на тима - Даниел Младенов. Срещу Царско село отборът ще бъде воден от треньора на вратарите - Калоян Чакъров, който ще е треньор №4, който ще ръководи тима през сезона. Л

егендата на Етър Красимир Балъков опроверга слуховете, че може да поеме отново любимия си отбор и заяви, че има други планове. Тодор Колев официално бе освободен от "болярите", а конкретно за двубоя - Красимир Станоев ще го пропусне, защото е наказан.

В лагера на Царско село изненади също не липсват. През седмицата бяха освободени цели петима футболисти на "царете", сред които са и привлечените през лятото Веселин и Йордан Миневи. Останалите, с които отборът се разделя, са Божидар Кацаров, Георги Хашев и Емануил Манев. Отборът загуби последните си 3 мача в лигата, което ги свали до 12-ата позиция в класирането.