Старши треньорът на Царско село Никола Спасов бе повече от доволен след успеха на отбора му срещу ЦСКА. Спасов призна, че победите не са толкова важни за него, след като разясни грешно регламента в efbet Лига. Според треньора на „царете” при разделянето на първенството точките се заличават, което не е така. Опитният специалист акцентира, че отборът му не е в добро състояние, като има играчи, които са на броени тренировки с отбора, но остана учуден от добрата игра на отбора му.

„И аз не очаквах така добре да изглеждаме днес. Вкарах спокойствие преди мача, а отборът изигра срещата, както трябваше – спокойно, със самочувствие и без страх от противника. Футболистите знаеха, че ЦСКА не е непобедим и това повлия на спокойствието от играта. Винаги ми е било важно играчите да си вярват, тъй като ЦСКА е достатъчен мотиватор, отбор с традиции и добри изпълнители, така че никак не беше лесно. Голът, който вкарахме в началото даде самочувствие.

„За мен беше неясно как ще издържа Хулио в защита – не съм наясно с неговото състояние. Имаше решаващи действия. На полувремето успокоих Дилан и прие нещата нормално. Нямаше отрицателна реакция от негова страна. Дано всичко отшуми без големи последствия, защото е грозно”, каза още Спасов.

„В крайна сметка за нас няма значение дали ще вземем три точки следващият пас, както и днес. Шампионатът е в такава фаза, където не знам дали е добре да биеш или не биеш. Просто не знам защо вече са толкова важни победите, защото в един момент след няколко седмици точките се заличават, почваме да играем точни мачове. Не е фатален мача във Варна, така че не  се притеснявам. Иска ми се да се представяме добре във Варна. При всички положения момчетата ще им се вдигне самочувствието, но да не преминават в другата граница и да се отпуснат. Иначе винаги е приятно да биеш гранд като ЦСКА, не ми се е случвало толкова често, но най-вече е приятно, когато побеждаваш и го правиш с добра игра”, каза Никола Спасов.