Старши треньорът на Царско село Никола Спасов бе повече от доволен след успеха на тима му срещу Ботев Пловдив. Спасов счита, че отборът му е изиграл „изключителен” мач, заради който „Царско село” трябва да го има като отбор. Треньорът отличи играта на Уесли Ната, а също така призна, че не е вярвал, че тимът му ще вземе нещо при визитата си в Пловдив, камо ли да победи.

Изпитвам удовлетворение, защото взехме три точки и то в петия кръг. Не беше никак лесно срещу отбор като Ботев, може да изглежда лесно отстрани, но минахме през много тежък мач. Ботев има добри футболисти. Това беше мач, в който имахме и късмет при 0:0. В крайна сметка играта на Ботев нямаше как да няма да ни затрудни и да трябва да се браним. Силен отбор, а аз не откривам топлата вода, но тук малко отбори ще вземат точки. Играчите дадоха над 100% и вярваха докрай. Аз също вярвах, че можем да вземем нещо от мача, но не и да победим с 2:0. Надминаха ми очакванията и заради такива мачове трябва да го има Царско село, защото такива срещи трудно може да се повторят”, започна Спасов.

„Днес беше изключителен Уесли Ната. Мисля, че с една идея превъзхождаше всички на терена, но в крайна сметка самият той сам за себе си е нищо без отбора. Ние сме малко като бройка в отбора и трябва да се уважаваме един с друг, тъй като иначе не може да ни се случат нещата. Играта в защита ни днес би всякакви рекорди, тъй като всички централни защитници играха в мача. Важното е, че това даде резултат. Опитвахме се да търсим вратата във всяка една удобна ситуация”, завърши Никола Спасов.