Лицензионната комисия към Българския футболен съюз съобщава, че отборите Витоша Бистрица и Царско село мога да домакинстват на стадионите си, след като молбите им за промени в лицензите са одобрени.

Малко по-рано от Царско село се похвалиха, че вече ще домакинстват на свой терен.

От Витоша имаха желание да посрещат грандовете на своя стадион в Бистрица, мачове, които са определяни като "рискови". Преди двубоя с Левски ръководството на "тигрите" обяви, че ще бойкотира срещата, ако тя се състои на Националния стадион "Васил Левски". В последствие се стигна до договорка и двубоят се игра именно там. След промяната на лиценза обаче Витоша ще може да домакинства на своето съоръжение и в тези мачове.

Ето и цялото съобщение, публикувано в сайта на БФС:

Лицензионната комисия към Българския футболен съюз уведомява, че на свое заседание, проведено на 19 август 2019 г., разгледа молбите на „СФК ЦАРСКО СЕЛО 2015” (София) и „ФК ВИТОША - БИСТРИЦА” (София) за промени в издадените им лицензи относно лицензираните стадиони за провеждане на домакински футболни срещи.

След обсъждане на всички представени документи Лицензионната комисия прие, че „ФК ВИТОША - БИСТРИЦА” (София) може да провежда домакинските си футболни срещи на стадион „Витоша Бистрица”, гр. София, а „СФК ЦАРСКО СЕЛО 2015” (София) – да домакинства в комплекс „Царско село“, гр. София, кв.126 А за тези срещи, които не са определени за рискови по установения ред.

Лицензионна комисия към БФС