Осветлението на стадион "Царско село" вече е изградено ще от тази вечер започват финалните тестове, които ще завършат утре вечер по време на контролата на представителния отбор с Ботев Пловдив, която стартира в 18:30 часа. Тя е предпоследна проверка преди старта на новия шампионат.

Още преди месец ръководството на клуба определи двубоя с "канарчетата" като мачът, в който осветлението ще премине финален тест. Рефлекторите на стадиона ще бъдат запалени още тази вечер и ще светят в следващите 24 часа.

Независимо, че контролата с Ботев ще бъда в светлата част на деня, осветлението ще работи през цялото време на двубоя, пишат от Пресслужбата на Царско село.

Реконструкцията на стадион "Царско село" върви по план, който трябва да позволи на спортното съоръжение за получи лиценз за мачовете от Първа лига. Вече е изграден и сектор В на стадиона, в който място ще заема гостуващата агитка. Капацитетът на стадиона за мачовете в елита е 1500 седящи места.

В началото на следващата седмица ръководството на клуба ще внесе в Лицензионната комисия към БФС всички необходими документи за лицензирането на клубното съоръжение, за да може домакинските мачове на отбора да се играят в комплекс "Царско село".

"Вярвам, че сме изпълнили всички предписания на Лицензионната комисия. Надявам се стадионът да получи лиценз, за да може да играем домакинските си мачове на наш терен. Това е много важно за отбор като Царско село. Изграждаме модерна база, която искаме да използваме по предназначение", коментира изпълнителният директор на клуба Иво Андреевски.