Царско село постигна втора победа в зимните си контроли, побеждавайки Ботев Гълъбово с 4:2. Мачът се игра на стадион „Арена Царско село“, който беше чудесно подготвен за срещата.

Гостите поведоха в 21-ата минута, а малко след това съдията изгони Мирослав Будинов и играч на Ботев за спречкване по между им. При този резултат завърши и първото полувреме.

В началото на втората част Андерсон Кордейро изравни. Той получи добър пас от каращият проби бразилец Октавио Мантека. Той пристигна в България преди няколко дни и ще бъде тестван от Никола Спасов до края на лагера в Кипър.

В 63-ата минута Ботев Гълъбово отново отбеляза гол, но след това Царско село стигна до пълен обрат до 4:2.

В 66-ата минута Дилан Бахамбула изравни. Той стреля добре извън наказателното поле и хвана неподготвен вратаря на гостите.

В последните минути два гола отбеляза Георги Минчев. Първо той реализира гол от дузпа, която реферът отсъди за нарушение на Андерсон Кордейро.

В края на срещата нападателят отново вкара. Той получи пас от Андерсон и отново бе точен за крайното 4:2.

Дебют за „царете“ направи последното ново попълнение Румен Гьонов, който преди дни подписа своя договор с Царско село.

Утре новакът в елита заминава на своя втори подготвителен лагер в Кипър, където ще изиграе две контролни срещи – срещу Урал на 26 януари и полския Раков два дни по-късно.

 

СЪСТАВЪТ НА ЦАРСКО СЕЛО: М. Димитров, Ив. Марков, М. Кавдански, Шарлестон, Р. Гьонов, Р. Даскалов, Д. Бахамбула, Уесли Ната, Ант. Карачанаков, Андерсон Кордейро, М. Будинов

Рез.: Дж. Пласид, Густаво Карбониери, Ил. Джамов, Г. Минчев, Т. Ушагелов, Ал. Миков