Отборът на Царско село загуби от Пирин Благоевград с 0:1 в мач, в който създаде един куп голови положения, но не успя да реализира във вратата на домакините. Мачът се игра на стадион Христо Ботев в Благоевград при температура от 13 градуса.

През първото полувреме отборът на Царско село пропусна няколко чисти голови положения, но инкасира попадение в заключителните минути на частта. Още в 8-ата минута "царете" направиха добра атака отдясно, в която Реян Даскалов стигна почти до аутлинията, центрира в наказателното поле, но Дилан Мертенс не уцели вратата.

34 снимки

Няколко минути по-късно Андерсон центрира отляво, но Димитър Костадинов не успя да засече добре топката с глава и тя излезе в аут. В 15-ата минута Стефан Христов бе изведен сам срещу вратаря на домакините, но страничния съдия маркира засада. В следващата минута Андерсон центрира добре, но Костадинов отново изпрати топката в аут.

В 28-ата минута футболистите на Любослав Пенев създадоха още едно чисто голово положение, но Димитър Костадинов го пропусна.

Пирин се разписа в 41-ата минута, когато Гощелияни центрира в наказателното поле и Владислав Златинов отблизо реализира.

В последната минута на полувремето Андерсон нанесе много силен удар по посока вратата на "орлетата", но Шейтанов успя да спаси.

През второто полувреме Царско село упражни натиск и създаде 1-2 добри ситуации още в началните минути, но до изравняване не се стигна. В 60-ата минута Панайотис Лука стреля опасно, но топката премина покрай вратата.

Дебют за Царско село направиха новите попълнения Димитър Костадинов и Христо Попадийн, както и намиращия се на проби Ренато Зико. В игра се появи и нов футболист Ален Стеванович, който има мачове в италианската Серия А.  В двубоя участие не взеха контузените Емануил Манев и Лесли де Са.

Следващата  проверка на Царско село ще бъде на 26 януари срещу Спортист Своге.