Берое също излезе с официална позиция относно ситуацията с наставника на "зелените" - Димитър Димитров. Преди няколко часа Царско село заяви, че Херо е влязъл в стаята на съдиите преди двубоя на "Арена Царско село", което е повлияло на съдийските отсъждания в срещата между двата тима. 

Ето позицията на старозагорци: 

ПФК „Берое“ остро осъжда публикуваната по-рано днес декларация от „Царско село“, според която действия на старши треньора на „Берое“ Димитър Димитров са повлияли на решенията на съдйската бригада по време на вчерашния двубой между двата тима. Учудващо е тръсенето на вина за загубата в съдийските решения, които в хода на срещата с нищо не повлияха на крайния резултат. По време на прякото предаване футболната общественост ясно видя и чу от къде дойдоха нецензурните реплики, викове и коментари към съдийската бригада, треньорския щаб и футболистите на „Берое“. Всички те бяха от страна на собственика на „Царско село“ Стойне Манолов. Към всичко това, бихме добавили и расистките подвиквания по време на срещата, които идваха от странно многото хора по трибуните, на мач при закрити врата.

С подобни декларации от страна на „Царско село“ се вменява и се очерня името на един от най-доказаните наставници в България Димитър Димитров, както и на клуб като „Берое“. Сред футболната общественост не е тайна личното отношение на собственика на „Царско село“ към Димитров. Въпросният, не за пръв път си позволява да псува и обижда треньора на „Берое“. Като гост на „Локомотив“ (Пловдив) за двубоя с пловдивчани в Стара Загора той си позволи такова поведение и на нашия стадион, след което бе изхвърлен от охраната на ВИП ложите.

Обръщаме внимание, че за нормалното протичане и организация на футболните срещи от efbet Лига, отговорността се носи изцяло от домакините на съответния двубой. Всякакви претенции относно това, трябва да се търси от съответните лица, които отговарят за охраната.

Ръководството на ПФК „Берое“ няма да позволи подобни нападки и недоказни обвинения, които уронват престижа на клуба и целят единствено насаждане на напрежение в българския футбол.