Отборът на Локомотив Пловдив привлече в редиците си полузащитника Пиер Зебли, обявиха "черно-белите" на официалния си сайт. Играчът подписа договор за 3 сезона.

“Присъединявам се към голям клуб, което ме прави много радостен. От февруари съм в България, състезавах се за Царско село, за този период опознах местното първенство. Наблюденията ми са, че Локомотив е един от най-добрите и стойностни тимове в този шампионат. Очаквам с нетърпение да дебютирам с “черно-бялата” фланелка! Ще дам най-доброто от себе си за Локомотив и неговите многобройни фенове!”, коментира 24-годишният котдивоарец с италиански паспорт Зебли.

29 снимки

Дефанзивният халф пристига на "Лаута" със свободен трансфер от Царско село, за който записа 11 мача през пролетния полусезон след трансфера си в състава на столичани от италианския нискоразряден Католика през зимата.

Пиер Зебли е роден в Кот д’Ивоар, като притежава и италиански паспорт. Минал е през юношеските гарнитури на Интер, Бастия, Перуджа. Играл е за мъжките отбори на Перуджа, Асколи, Генк, Католика. За последно полузащитникът се състезава в отбора на Царско село.