Отборите на Ботев Пловдив и Царско село се изправят тази вечер от 20,00 часа в последен двубой от плейофната фаза на efbet Лига за двата клуба. Домакините са последни в потока, като изостават на десет точки от днешния си съперник. 

В предишния кръг пловдивчани спечелиха историческа победа над Левски на “Герена” и ще излязат в приповдигнато настроение в опит да запишат втори пореден успех. Столичани пък имат възможност да завършат пред Левски в крайното класиране и също ще вложат всички сили. 

Треньорът на Ботев Азрудин Валентич няма да разчита на трайно контузения Тодор Неделев, както и на Тонев. Наказание в този мач ще изтърпи Джонатан Перейра, който беше наказан след мача със “сините”.

Колегата му Антони Здравков също има проблеми с наказани и контузени. Извън сметките му са Костадинов, Педро и Балтанов. Балансът между двата тима в елита е много равен, като те са си разменили по една победа, а три пъти двубоите са завършвали наравно. Така днешният победител, ако има такъв, ще поведе в статистиката от срещите помежду им.