Отборът на Ботев Враца излезе с официална позиция относно декларацията на Царско село, в която софиянци заплашиха да не излязат за мача срещу врачани, заради съмнения за заразени футболисти с COVID-19.

Ето какво написаха „врачани“ на официалната си Facebook страница:

Стана традиция преди решителни мачове срещу Царско село да се създава излишно напрежение. Ние сме извършили в срок всички нужни изследвания. Утре сутрин всички отново ще бъдат тествани, за да са спокойни прибирайки се при семействата си. Цялата истерия днес е обикновена провокация, а желанието да се тестваме часове преди мача граничи с абсурда. Опциите бяха две - бърз кръвен тест, чиито резултати няма как да са достоверни или нормален тест, който щеше да отложи срещата за друг ден. Всички в нашия лагер са здрави, без оплаквания и симптоми. Нека по-добрият победи на терена, а не чрез писма, декларации или административен натиск. Още през март заявихме, че първенството трябва да бъде прекратено - сега се вижда, че сме били прави. Не ни е приятно да работим при тези обстоятелства с риск за здравето на всички в клуба, но се съобразяваме с волята на БФС... Ние ще бъдем на стадиона, както и нашата публика. Съперникът - както прецени!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.