Царско село прекъсна серия от три поредни шампионатни загуби, като измъкна равенство 2:2 у дома срещу Етър Велико Търново в първи мач от 19-ия кръг в efbet Лигата.

Два гола на Милчо Ангелов и Дино Мартинович в началото на второто полувреме дадоха солидна преднина за великотърновци, но "царете" стигнаха до ремите с два късни гола на Дилан Бахамбула и Густаво Карбониери.

Етър имаше претенции за дузпа още в началните секунди на мача, когато Густаво Карбониери игра с ръка в наказателното поле, но реферът Валентин Железов подмина ситуацията.

Царско село владееше топката повече, но неточности в завършващата фаза попречиха на домакините да поведат в резултата през първата част.

Второто полувреме започна по перфектен начин за гостите от Велико Търново. Милчо Ангелов бе изведен сам срещу вратаря и хладнокръвно прати топката в мрежата в 56-а минута.

Домакините не се ориентираха правилно в мъглата и четири минути по-късно, когато нова контраатака на великотърновци завърши с пас на Светослав Ковачев за Дино Мартинович, който на празна врата покачи на 2:0.

В 90-а минута Дилан Бахамбула върна един гол с прецизен удар под гредата. В последната атака на домакините в добавеното време Дамиен Мари центрира и Густаво Карбониери с глава прати топката в мрежата за 2:2.