ЦСКа посреща последния в класирането Царско село на стадион „Българска армия“ от 17:30 часа. Срещата между „червените“ и „царете“ ще може да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще може да проследите най-интересното от нея.

31-кратните шампиони влизат в двубоя с последния в групата като много сериозен фаворит. Преди броени дни "червените" не успяха да спечелят дербито с Левски от 22-ия кръг на efbet Лига, а в сблъсъка със „сините“ дадоха и сериозна жертва – Юрген Матей. Капитанът на тима е аут за около 3 седмици след проблеми в областта на ухото. Други двама основни играчи в състава на Стойчо Младенов – Амос Юга и Брадли Мазику са с наказания за натрупани картони. Добрите новини за наставника на отбора от Борисовата градина за свързани с новите попълнения Маурисио Гарсес и Браян Морено. И бразилецът, и колумбиецът тренират наравно с останалата група на „червените“, а съвсем скоро, пълноценно към носителя на Купата на България ще се присъединят и Федерико Варела, Ахмед Ахмедов и Асен Дончев.

В тима на Царско село също ситуацията не е идеална откъм кадрови потенциал. Мартин Кавдански и Валентино Пулиезе са с контузии, а основният стълб в отбрана Пламен Крумов е под сериозна въпросителна за двубоя. Едно от многобройните нови попълнения на тима Реди Каса пък е наказан и също пропуска сблъсъка на „Армията“.През седмицата опашкарят в елитната ни дивизия замени италианския треньор Андреа Сасарини с неговия сънародник Стефано Макопи. Сасарини изкара едва 3 мача начело на тима, в които инкасира 3 поражения.

Преди броени дни собственикът на Царско село – Стойне Манолов, развя бялата кърпа и заяви, че отборът вероятно ще изпадне. Тимът е в серия от шест поредни шампионатни загуби, докато ЦСКА не е побеждаван в девет поредни двубоя от еfbet Лига.

„Червените“ и „царете“ се срещнаха в контрола преди започването на пролетния дял в шампионата, в която победител излезе клубът от стадион „Българска армия“.