Днес елитният Царско село направи първата си тренировка за пролетния дял от първенството.  Двама чуждестранни футболисти започнаха пробен период в състава на Царско село.

34 снимки

Дясното крило Лесли Де Са от Нидерландия и вътрешният полузащитник Ренато Зико от Албания се включиха в днешното първо за годината занимание на столичани в залата на клубната база. 27-годишният Де Са, който е от анголски произход, е юноша на Аякс и има 20 мача за амстердамския гранд. Той е играл и за младежкия национален отбор на Нидерландия, както и за всички юношески формации на страната.

За последно на клубно ниво Де Са е бил в шведския Атлетик Ескилстуна, но в кариерата си е защитавал още цветовете на Вилем II, Го Ахед Ийгълс, ТОП Ос и Слован Братислава. 23-годишният Зико, който има гръцки паспорт, пък за последно е играл в норвежкия Баерум. Двамата ще останат до момента, до който Любослав Пенев не вземе решение за тяхното бъдеще.

В отбора тренировки стартира и единственото ново попълнение на този етап Димитър Костадинов, който е преотстъпен от Септември София. Царско село ще се готви тази зима изцяло в базата си, а в следващите няколко дни футболистите ще минат поетапно на групи функционални изследвания.

Първата от четирите планирани проверки в паузата в шампионата ще бъде на 22 януари срещу Пирин Благоевград.