Отборът на Царско село стартира с убедителната победа с 4:0 срещу Струмска слава контролните срещи преди старта на шампионата. Головете реализираха Андерсон, Христо Попадийн, Димо Бакалов и Милчо Ангелов.

В мача участие взеха всички налични футболисти, които водят тренировъчен процес с отбора. Доста от тях направиха своя дебют за Царско село, а Тони Здравков пусна в игра и юношите Божидар Томовски и Димитър Григоров.

В 13-ата минута след многоходова акция през центъра топката попадна у Андерсон Кордейро, който по диагонала вкара за 1:0. Само 50 секунди по-късно резултатът беше удвоен. Този път на голова позиция се озова Христо Попадийн, който не сбърка.

В началото на второто полувреме Тони Здравков направи много смени, като в игра останаха само Иван Бандаловски, Христо Попадийн, Лъчезар Балтанов и Андерсон. На терена се появи и Мартин Смоленски, който се присъедини към Царско село в часовете преди мача и все още няма тренировка с отбора.

10 минути след началото на втората част Димо Бакалов вкара дебютното си попадение за Царско село. Андерсон центрира от пряк свободен удар, Бакалов продължи топката с глава и я изпрати в далечния на вратаря ъгъл.

Само след още две минути игра резултатът стана 4:0. Петър Атанасов бе изведен сам срещу вратаря, но изигра ситуацията джентълменски и подаде към Милчо Ангелов, който на празна врата също вкара дебютния си гол за тима.

В 75-ата минута футболистът на Струмска слава Петър Кепов получи втори жълт картон и беше отстранен от игра, но беше заменен от свой съотборник.