Срещата Царско село - Левски ще се играе на Националния стадион "Васил Левски", въпреки желанието на домакините да приемат "сините" на своя стадион. Двубоят е последен от програмата на 4-ия кръг на efbet Лига и ще се състои тази вечер от 21.00 часа. Мачът ще бъде излъчен на живо по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие на GONG.BG.

Очаквано, началото за новака в елита бе трудно и отборът спечели само една точка в домакинството на Арда. През седмицата Царско село се раздели с Борислав Балджийски по взаимно съгласие.

Левски продаде звездата си Давиде Мариани в Шабаб Ал Ахли и ще е интересно как ще се справи отборът без него. В предишния кръг "сините" спечелиха с 3:1 срещу Ботев Пд. Отборът обаче отпадна от АЕК Ларнака в Лига Европа.

Голмайсторът Станислав Костов продължава да играе на инжекции и това няма как да не притеснява треньора Петър Хубчев. Има голяма вероятност Асен Чандъров да дебютира с екипа на „сините” именно срещу Царско село.

Полузащитникът все още няма нито минута за разлика от другия футболист, дошъл от тима на Септември София - Здравко Димитров.

Нито голмайсторът на Втора лига през миналия сезон Георги Минчев (Царско село), нито стрелец №1 на Първа лига Станислав Костов (Левски) са открили головите си сметки през настоящото първенство.

В миналия кръг срещу Дунав Мартин Кавдански стана първият играч с автогол в историята на участието на "царете" в елита, а един от досегашните 5 червени картона в кариерата на юношата на Левски е точно срещу "сините".

Последният абсолютен новак, взел точки от Левски в първия мач помежду им бе Лудогорец, който победи сините с 2:1 на свой терен на 25 септември 2011 г., когато в състава на разградчани титуляр бе Йордан Минев.

Черногорецът Милан Миятович игра като титуляр на вратата във всички 7 мача на Левски през сезона, като допусна 9 гола и 3 пъти запази мрежата си суха.