Отборът на ЦСКА успя да спре серията си от шест поредни мача без победа в родната efbet Лига по възможно най-инфарктният начин. „Червените” матираха Царско село с минималното 1:0, след като Юнус Санкаре бе точен в 90-ата минута и реализира едно от многото домакински положения в мача. Гостите имаха огромни претенции за нарушение при градежа на атаката на домакините и с право, след като Греъм Кери игра с ръка, но в крайна сметка Станимир Тренчев не видя ситуацията и домакините взеха трите точки. Логично, след края на срещата от щаба на "царете" бяха гневни на решението, взето от съдията и изразиха явно недоволството си от решението на рефера на мача между столичните отбори.

Победата на ЦСКА прати отбора на петото място и вече тимът има 18 точки, изоставайки на пет зад Локомотив Пловдив (23). Царско село е осми с 13 пункта.

Lap.bg
46 снимки

Защо Любо Пенев не води "царете" срещу ЦСКА? Може да видите в този линк.


Отзивите след мача:

Димитър Евтимов: Заслужена победа, сбъдната мечта е да играя за ЦСКА

Йордан Йорданов: Стояхме компактно на терена, загубата е болезнена


Сред 11-те на "червените" има няколко промени. На вратата започва Димитър Евтимов за сметка на Бусато. Атаката трябваше води Ахмед Ахмедов, но стрелецът получи травма на загрявката и вместо него започна Синклеър. Али Соу остава на пейката. Сред титулярите е и Пеняранда. Турицов стартира на десния бек за сметка на Тибо Вион. Георги Йомов пък изобщо не бе в групата, но в последния момент влезе след травмата на Ахмедов..

Първият удар в мача дойде след само три минути игра. Адалберто Пеняранда стреля от фаул, за който именно той бе фаулиран, но Джони Пласид улови топката. След 16 минути игра гостите имаха претенции за дузпа, след като Валентин Антов и Мирослав Будинов влязоха в едниборство в наказателното поле на ЦСКА. Будинов се свлече на земята, ала Станимир Тренчев бе категоричен, че нарушение няма. Първият опит за Царско село дойде след 20 минути игра. Лъчезар Балтанов пробва да отстрелва от фаул "червената" врата, но отбраната на ЦСКА изби в ъглов удар.

ЦСКА стреля от пряк свободен удар три минути по-късно. Жеферсон пусна леко надясно към Пеняранда, който стреля мощно с десния си крак, ала кълбото премина край десния страничен стълб на Пласид. Пет по-късно пък Занев получи сериозни болки в областта на адукторите и все пак продължи, но в 39-ата минута капитанът на "червените" излезе, а на негово място влезе Амос Юга.

Алберта Пеняранда продължи да тормози отбраната на Царско село до края на полувремето, като Пласид улови един негов удар, а стартът на второто видя сходно действие между двамата, но пак хаитянинът се намеси и си взе топката. В 58-ата пък Юнус Санкаре комбинира с Енрике Рафаел, който бе в наказателното поле на Царско село. Вторият върна с пас по земя назад за Санкаре, който шутира мощно с левия крак, но Пласид със зрелищна намеса предотврати гол.

В 73-ата минута Греъм Кери демонстрира феноменална техника вдясно на наказателното поле на гостите. Кери центрира мощно, след като подмина елегантно Васев, а топката се удари в тялото на Луис Педро, като някак тя отиде в ъглов удар, а не във вратата на Пласид. Три по-късно пък Брадли Мазику се понесе по лявото крило и центрира меко топката от аутлинията за Пеняранда. Венецуелецът бе оставен непокрит и стреля с глава, но не "натисна" топката и тя отлетя над напречната греда на Пласид.

Гостите стигнаха до изгодна възможност десет минути преди края на редовното време. Андерсон Кордейро бе изведен вляво и сви топката през шпагата на Греъм Кери, който спря в рекламните пана на "Армията". Андерсон опита нещо между изстрел и центриране от малък ъгъл, но с крака Евтимов изби в корнер. В 82-ата минута пък Белтраме с дълъг диагонел пас вдясно подаде за Кери, който центрира с десния крак към Али Соу, но таранът на ЦСКА се размина да засече топката с глава.

В самия край на мача ЦСКА стигна до победен гол, който обаче остана силно полемичен. Домакините изградиха дълго нападение, но в хода му се видя как ирландецът Греъм Кери игра с ръка, но това остана незабелязано от рефера Тренчев. Топката стигна после до Али Соу, който центрира остро отдясно към Санкаре и френският халф отблизо реализира.

В 92-ата минута обаче Тома Ушагелов от Царско село можеше да изравни резултата. Андерсон Кордейро достави прекрасно отляво за резервата на "царете" в полето на ЦСКА. Той, абсолютно сам, стреля с глава от шест метра, но над напречната греда на вратата, пазена от Димитър Евтимов.

Крайният резултат бе в полза на ЦСКА, а играчите на Царско село вербално атакуваха след края на мача рефера Тренчев, който изгони с директен червен картон капитанът на гостите Реян Даскалов.


ЦСКА - ЦАРСКО СЕЛО 1:0

1:0 Юнус Санкаре (90)

Рефер: Станимир Тренчев (София)

Стадион: "Българска армия" (София)

Стартовите състави:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 3. Жеферсон, 7. Рафаел Енрике, 11. Петър Занев (30 - 21. Амос Юга), 13. Юнус Санкхаре (62 - 22. Али Соу), 14. Жул Кейта (62 - 8. Греъм Кери), 17. Адалберто Пеняранда, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 24. Джером Синклеър, 26. Валентин Антов

Треньор: Даниел Моралес

Царско село: 30. Джони Пласид – 17. Реян Даскалов   , 22. Луис Педро, 93. Иван Бандаловски, 14. Божидар Васев    – 21. Емануил Манев, 6. Антонио Георгиев   , 20. Лъчезар Балтанов, 7. Янис Геролему – 8. Панайотис Лука, 9. Мирослав Будинов

Треньор: Йордан Йораднов