От Царско село уведомиха футболната общественост, че футболист на клуба е заразен с COVID-19. От клуба уточняват, че положителната проба на Мартин Кавдански е още преди мача с Черно море, но в резултатите от лабораторията всички проби са били отрицателни. Днес отборът е уведомен, че резултатът на футболиста е бил объркан. Това означава, че Кавдански е играл заразен в срещата с "моряците", което поставя под заплаха и здравословното състояние на щаба на Черно море. 

Ето какво пишат от клуба:

На 1 юли всички футболисти, треньори и помощен персонал проведоха задължителните ежемесечни PCR тестове.

Резултатите от тестовете бяха предоставени на футболния клуб в часовете преди домакинството срещу Черно море на 2 юли.

Всички резултати бяха отрицателни и бяха представени на делегата на футболната среща.

Кавдански тест

източник: Царско село

На 3 юли бяхме уведомени, че един от нашите футболисти – Мартин Кавдански, е дал положителен резултат за COVID-19, а ситуацията е обяснена с допусната грешка на лабораторията, която е провела тестовете.

Кавдански веднага е поставен под изолация и му е направен втори PCR тест.

„Чувствам се добре, изненадан съм от положителния резултат. През последните дни не съм имал никакви симптоми, неразположение или нещо подобно“, заяви Мартин Кавдански.

За случая са уведомени колегите от Черно море, както и съдийската бригада, която ръководи футболната среща.

Тренировъчният процес на Царско село е преустановен до неделя, когато ще бъдат направени нови PCR тестове на всички контактни лица и ако няма други положителни резултати, тренировките ще бъдат подновени.