Героят за Царско село след вчерашната победа над Левски с 1:0 на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ - Божидар Васев даде специално интервю за Gong.bg. Халфът говори за постигнатия успех на „Герена“, целите пред тима и работата с Любослав Пенев.

Антон Узунов
91 снимки

- Божидаре, как се чувстваш, след като донесе историческата победа на Царско село над Левски на „Герена“?

- Всички в клуба сме щастливи, че победихме Левски на „Герена“. В крайна сметка, първенството тепърва започва, само третият кръг е и ние не се заблуждаваме. Здраво стъпили сме на земята и продължаваме да работим.

- Изненада ли е, че Царско село стартира сезона много силно и в първите три кръга не познава поражението?

- Според мен е напълно логично, с оглед на работата, която вършим през седмицата. Правят се добри анализи на противниците и в крайна сметка, резултатите са налице. Трябва да се отличи и работата на треньора. Въобще не се заблуждаваме. Знаем къде ни е мястото и продължаваме да работим. Имаме поставени цели от ръководството, които ще гоним. Има още много от сезона и трябва да покажем още добри игри.

- Какви цели постави ръководството пред вас?

- През миналата година беше много инфарктен завършека на сезона и на косъм останахме в efbet Лига. Това ни е основната цел – да не треперим до последно и отборът да се затвърди в елита. Ако продължим по този начин, това ще бъде лесно постижимо.

- Спомена треньора на тима – Любослав Пенев. Как се работи с него?

- Той се е доказал като един от най-добрите специалисти в България. Лесно се работи с него, ако му изпълняваш указанията. Ако не се съобразяваш с тях – почиваш (смее се).

- Изпитвате ли съжаление в тима, че не успяхте да спечелите домакинството си срещу девет души от Монтана, което щеше да означава, че ще запишете три поредни победи в първите 3 кръга от новия сезон?

- Имахме реални шансове да победим Монтана. Останаха с девет човека, имахме добри ситуации за отбелязване на гол, но в крайна сметка нямахме късмет. Точно това си коментирахме с момчетата, че това, което не ни стигна, за да спечелим три точки срещу Монтана, Господ ни се отблагодари с победата на „Герена“. Левски имаше своите шансове вчера, удариха две греди и може би късметът в дадения момент ни покри.

- Предстои ви мач с ЦСКА 1948. Какви са очакванията ти за предстоящата среща?

- ЦСКА 1948 изградиха добър отбор със силни футболисти. Играхме в предсезонната подготовка с тях. Очаквам здрав мач и ако покажем добро ниво, защо да не стигнем отново до успеха? Апетитът идва с яденето.

- Следиш ли ситуацията в бившия ти клуб Дунав? Как се чувстваш от това, че клубът стигна до аматьорския футбол?

- Не съм запознат в детайли със сегашното състояние на Дунав, но следя какво се случва. Неприятна ситуация, но в крайна сметка може би е логично да се стигне до това изпадане директно в Трета лига, с оглед на лошото управление на клуба. Но не мога да коментирам, защото не съм запознат в детайли със сегашната ситуация в Дунав.

- Твоят баща Юрий Васев и брат ти Андреас са част от приятната изненада до момента във Втора лига – Миньор Перник. Коментирате ли си възможността от другата година тимът да е част от efbet Лига?

- Не, в момента Миньор играе за утвърждаване във Втора лига. Все пак са нов отбор и тепърва се изгражда. Стартираха по много добър начин сезона, но е твърде рано да се говори и при тях за каквито и да е амбиции. Има много мачове до края и може би през зимата, когато се види на кое място е Миньор, да се преценят целите в края на сезона. Но като цяло не се коментира тази тема. Пожелавам им успех.