Селекционерът на България Ясен Петров няма да може да разчита на Димитър Костадинов за предстоящите три проверки със Словакия, Русия и Франция, пише Труд. Получилият дебютна повиквателна за представителния ни тим е претърпял хирургическа интервенция тази сутрин, след като пострада в мача Левски - Царско село (1:1) в понеделник.

Антон Узунов
38 снимки

Офанзивният полузащитник е с увредени връзки на рамото и ще се възстановява през следващите седмици. Той получи травма след единоборство със Здравко Димитров от домакините. Костадинов се представя отлично през пролетта при „царете“, където реализира 5 гола в 13 мача и предизвика интерес в родните грандове, както и в Румъния.

Все още не е ясно дали Ясен Петров ще извика негов заместник, след като обяви група от 31 играча, застраховайки се както от евентуални контузии, така и от положителни случаи на COVID-19. Наставникът събира „трикольорите“ на 27 май, а първият двубой е на 1 юни със Словакия в Рийд, Австрия. Следват проверки в Москва с Русия на 5 юни, а след това и в Париж 3 дни по-късно.