Старши треньорът на Царско село Любослав Пенев говори пред медиите преди първата тренировка за неговия отбор и предстоящата подготовка за пролетния дял на efbet Лига. Пенев чистосърдечно призна, че Царско село се бори за класиране в първата шестица и тимът ще стори всичко необходимо това нещо да се случи.

„Засега нямам информация да имаме контузени, сега говорих с тях. Добре са и идват от една не къса почивка. Виждам ги добре, а днес е първа и вработващата тренировка. Това е нормална информация. За мен е важно здравето на играчите. До вчера беше хубаво време, но днес е по-различно. Вали дъжд, силен вятър и искам да ги предпазя. Тренировките, които могат да се провеждат в зала, ще са тук. Имаме страхотна такава и когато можем ще го правим. Днес тренировката няма да е тежка. Има дистанция между нас и отборите начело, но ще пробваме да коригираме нещата. Така казвам и на играчите, че се целим в Топ 6. Ще има нови играчи на различни постове. Когато дойдат, тогава ще коментираме. Това са вътрешни теми и не е хубаво да ги коментирам”, каза Любо Пенев.

„Има време, тъй като толкова неясни неща има в БФС… Има много време, не чета, интересувам се, но не виждам какво се случва там. Отговарям коректно, а това е тема, която изисква повече време и подробности. С едно изречение – не става.

 „Преследваме високи цели, момчетата имат потенциал и гоним шестица. Трябва да си свършим работата. Не можахме да спечелим точките, които искахме в края, макар че играхме добре, но това вече е история. Към момента се разделихме с няколко човека, но твоа са хора, с които започваме подготовката. Сега те са тук и остават", коментира Любо Пенев.