Старши треньорът на Царско село Любослав Пенев разкри някои доста любопитни истории от своето близко минало, когато е можел да стане наставник на испанския гранд Валенсия. Легендата на родния футбол обаче така и не пое „прилепите“, но през 2017 година ръководеше дубъла на тима за няколко месеца.

Той сподели, че е щял да поиска големия голмайстор Луис Суарес, ако е беше застанал начело на „прилепите“.

„Преди доста години обсъждахме доста неща с Амадео (б.р. - Амадео Салво беше президент на Валенсия в периода 2013-2015 година). Включително и възможността да поема Валенсия, но това е друга история. Тогава, ако ме бяха назначили за треньор, едно от попълненията, които щях да поискам, беше Луис Суарес. Още тогава той беше лидер и аз щях да пожелая този войн. Но това беше преди много години, нещата се развиха различно, а той отиде в Барселона“, заяви Ел Голеадор пред "Radio Marca".

„Диего Симеоне отлично знае какво прави. От доста време е в Атлетико и записа много важни резултати. Направи голям трансфер, мисля, че Суарес ще даде много на Атлетико. Познавайки стила на Чоло, сблъсъкът с Барселона ще е интересен", каза още Пенев.