Наставникът на Царско село - Любослав Пенев, не обвини липсата на късмет за допуснатото поражение с 0:1 от Левски, а самия негов отбор. Пенев отличи играта на футболистите си, но призна, че класата пред гола при тях липсва.

„Благодаря за това, което казахте. Имаше битка, постарахме се. Искахме нещата да се случват положително и да вземем тези три точки, но не се получи. Не са виновни гредите, пейките или зрителите. След като не вкарваме, няма как да имаме претенции. Перфектен терен и поздравявам момчетата, които се постараха да имаме толкова добри условия в този зимен ден. Футболът минава през голове, създаваме ситуациите – нищо повече. Както винаги казвам, ще си бачкаме, ето ги вратите – продължаваме. Докато се научим”, започна Пенев.

„Класа липсва, класа. Не се оплаквам в момента, разполагам с определени футболисти и така ще завършим сезона. Имаме още два мача и продължаваме по начина, който работим досега. Живот и здраве зимата ще огледаме какво, защо и как. Ние се представихме добре, но трябва да затваряме добрите ситуации с гол. Някой път е нормално да сме по-отпуснати и да допуснем гол, но ние създаваме много и трябва да реализираме”, продължи Пенев.

„Неприятна е позицията ни в класирането. Разчитам на целия колектив и ще продължим така до следващите два мача. Тогава затваряме полусезона и започваме зимната подготовка. Какво ще стане след това, не знам. Играейки в този отбор, те са свикнали да играят без фенове. Те трябва да се концентрират върху други неща”, завърши Пенев.