Отборът на Берое победи с 2:0 при визитата си на Царско село в отложен мач от 12-ия кръг в родната efbet Лига. Определено тимът от Стара Загора се възползва от неточностите на столичани при отбелязването на гол и макар Царско село да създаде една дузина положения пред вратата на Генадий Ганев, то трите точки отпътуваха за Аязмото. 

Головете за отбора на Димитър Димитров паднаха през двете полувремена като първо Еривалдо откри в София след 44 минути, а резервата Кукула в 79-ата удвои аванса за гостите. В самия край на мача стрелецът на Царско село бе изгонен с червен картон, след като влезе в сериозен спор с рефера Вълков. Така Берое вече е на петото място във временното класиране с 27 точки, но и с мач по-малко до края на годината. Царско село пък е осми със 17 точки.

Антон Узунов
53 снимки

Това е историческа първа среща между наставниците на двата тима - Любослав Пенев и Димитър Димитров, чиито пътища като треньори винаги се разминаваха. Преди самия сблъсък Херо си пожела да има още много мачове срещу легендарния нападател. 


Царско село създаде първата опасна ситуация в мача в четвъртата минута, след като Емануил Манев центрира на близката греда за Панайотис Лука. Той засече отблизо с десния крак, но топката не намери очертанията на вратата, пазена от Ганев. Домакините пропуснаха нов страхотен шанс да открият резултата след седем минути игра. Будинов видя с пас вляво към Андерсон Кордейро при контраакция на Царско село. Той подаде успореден пас за Панайотис Лука, който отправи удар от пет метра с левия крак, но някак не уцели вратата на Берое.

В 19-ата минута гостите създадоха първата си по-стойностна ситуация. Алиун Фал се пребори за топката в наказателното поле на Царско село и продължи успоредно за Еривалдо. Той шутира, но Пласид скъси ъгъла и парира опита на играча на тима от Стара Загора. Топката бе центрирана от корнер в полето на гостите, а Генадий Ганев излезе да я лови във въздуха, но увисна, а за негово щастие ударът на Бандаловски с глава зад него бе неточен към опразнената врата от стража на Берое. В 26-ата пък Мирослав Будинов проби отляво и сви успоредно вдясно за Емануил Манев. Той стреля с десния крак зад границата на наказателното поле, а Георги Ангелов блокира с тялото си топката, а Ганев опита да я улови, но я изпусна. Будинов притича да довкара, но бе блокиран от Фуртадо и опасността за гостите привърши. Минута по-късно Емануил Манев достави центриране отдясно за Панайотис Лука, който бе оставен сам-самичък пред вратарското наказателно поле на Ганев, но ударът му с глава бе ужасно неточен.

Десетина минути преди края на първата част Иван Минчев центрира отляво силно, а Георги Ангелов стреля с глава от дъгата на наказателното поле, но прекалено неточно, за да може ударът да смути Пласид - аут..Миг по-късно Ивайло Марков изби опасна топка от наказателното поле на Царско село, за да предотврати удар към вратата на Пласид.

Защитата на домакините сбърка ужасяващо минута преди края на първото полувреме, след като Александър Цветков даде дълъг пас за Еривалдо, който не бе спрян от Иван Бандаловски и атакуващият футболист на гостите прехвърли фино с десния крак Палсид и довкара топката с глава в опразнената врата - 1:0 за Берое.

В 54-ата минута пък  Реян Даскалов достави страхотно топката с центриране отдясно, а Панайотис Лука отправи удар с глава, който бе неточен. Зад него пък бе Будинов, който недоволства, че Лука не му остави на него да стреля. Шест по-късно пък дойде нов шанс за Царско село и отново от корнер. Антонио Георгиев не успя да засече топката в мрежата след удара си с глава след корнер и пак нямаше гол за домакините.

Четвърт час преди края на срещата капитанъ на домакините Реян Даскалов шутира много силно с диагонален шут, но топката излезе аут, макар навярно по-добрата опция пред бранителя бе да комбинира с непокрития Мирослав Будинов, който бе фронтално срещу вратата на беройци.

Джунейт Али шутира много силно от средна дистанция, а топката се отби в тялото на Ивайло Марков, който се строполи на земята и се върна в Али. Резервата веднага комбинира с Кукула, който бе в редовна позиция, след като Луис Педро покри засадата и с технично прехвърляне удвои актива за старозагорци. В 89-ата пък се видя страхотно изпълнение на Антонио Георгиев от далечно разстояние, но вратарят на Берое Ганев успя да отрази опита на играча на Царско село.

В добавеното време от срещата Мирослав Будинов от Царско село бе изгонен с червен картон, след като влезе в яростен спор с рефера Вълков, който подмина нарушение именно срещу него, което изнерви до краен предел нападателя.


FT / ЦАРСКО СЕЛО - БЕРОЕ 0:2

0:1 Еривалдо (44)

0:2 Кукула (79)


Рефер: Владимир Вълков (Пловдив)

Стадион: "Царско село" (София)

ЦАРСКО СЕЛО:  30. Джони Пласид, 3. Мартин Кавдански, 4. Ивайло Марков, 6. Антонио Георгиев   , 8. Панайотис Лука, 9. Мирослав Будинов ​  , 11. Андерсон Кордейро, 17. Реян Даскалов    /к/, 21. Емануил Манев ​  , 25. Уесли Мартенс, 93. Иван Бандаловски   

​Резерви: 1. Михаил Иванов, 7. Янис Геролему, 14. Божидар Васев, 22. Луис Педро, 26. Християн Чипев, 44. Дилян Георгиев, 98. Стефан Христов

Треньор: Любослав Пенев

БЕРОЕ: 33. Генадий Ганев, 6. Александър Цветков /к/, 10. Гаюс Макута, 11. Алиун Фал, 18. Илиас Хасани, 20. Стив Фуртадо   , 21. Кийлън Лебон, 25. Георги Ангелов, 27. Крум Стоянов, 29. Еривалдо Ферейра, 73. Иван Минчев

Резерви: 1. Християн Василев, 2. Джуниет Али, 9. Кукула, 14. Георги Маджаров, 17. Ибрахима Конте, 19. Александър Василев, 22. Октавио

Треньор: Димитър Димитров