Съставът на Левски успя да постигне ценен успех срещу Царско село с резултат 3:1 в мач от четвъртия кръг на родната efbet Лига. Васил Шопов смълча "Герена" в 28-та минута. Борислав Цонев успя да изравни в 58-та минута. Мартин Петков даде пълният обрат за домакините само пет минути по-късно. Андриян Краев оформи крайното 3:1 в третата минута на добавеното време. 

Антон Узунов
54 снимки

Двата тима започнаха доста предпазливо, отправяйки по едва един неточен удар с глава към вратата на противника в рамките на първите 15 минути.
В 12-та минута Билал Бари опита удар с глава от трудна позиция, но доста над вратата на Янко Георгиев. Шест минути по-късно дойде и първото наистина чисто положение за домакините. Мартин Петков беше изведен по добър начин от Здравко Димитров, но излизайки сам срещу Янко Георгиев беше разколебан от стража. 
 
В 28-та минута гостите смълчаха за пореден път "Герена". След продължително разиграване на топката Лъчезар Балтанов успя да изведе с чудесен пас Васил Шопов, който препарира Николай Михайлов за 1:0. 
 

Две минути след рестарта Мартин Петков пропусна да уцели вратата на "царете" от удобна позиция, а в 51-та минута Борислав Цонев отправи чудесно центриране на главата на Билал Бари, който обаче не затрудни особено Янко Георгиев с точния си удар.
 
Упорството на "сините" в крайна сметка даде резултат в 58-та минута. След страхотна работа на Георги Миланов се получи суматоха в наказателното поле на Царско село, а в крайна сметка Борислав Цонев се възползва, за да вкара на опразнената врата за 1:1. 
 
 

 
Бяха необходими само 5 минути, за да може "сините" да направят пълен обрат. След нова атака отляво Борислав Цонев успя да центрира за Мартин Петков, който не сбърка от точката на дузпата за 2:1. 
 
 

 
Домакините продължиха да са по-активния отбор и се отчетоха с още две добри положения, които обаче завършиха с рутинни намеси за Янко Георгиев. 
 
Първите три точки за сезона за "сините" бяха гарантирани в третата минута на добавеното време. След грешка в състава на Царско село Андриян Краев успя да отнеме топката и да прехвърли Янко Георгиев, за да оформи крайният резултат. 
 
Левски - Царско село 3:1
 
0:1 - Васил Шопов (28)
 
1:1 - Борислав Цонев (58)
 
2:1 - Мартин Петков (63)
 
3:1 - Андриян Краев (90+3)
 
Ето и съставите на двата тима: 
 
Левски: Николай Михайлов, Иван Горанов, Христос Шелис, Ивайло Найденов, Борислав Цонев, Симеон Славчев, Георги Александров, Здравко Димитров, Георги Миланов, Билал Бари, Мартин Петков;
 
Царско село: Янко Георгиев, Иван Бандаловски, Александър Александров, Луи Нганиони, Венци Василев, Васил Шопов, Ален Стеванович, Димо Бакалов, Лъчезар Балтанов, Милан Йокич, Миси Мезу