Президентът на Царско село Иво Андреевски даде интервю пред официалния сайт на клуба, в което коментира победата над ЦСКА и осигуреното участие на отбора в горната четворка на втората осмица. Там отборът ще се бори за 7-мото място, което дава право на плейоф за Лига Европа.
 
- Втора поредна година побеждавате ЦСКА – как се постига подобна постоянност и на какво се дължи?
- И друг път съм казвал – за отбора на Царско село не е самоцел дали ще победи Левски, ЦСКА или някой друг от водещите отбори. За нас винаги е било важното е да изградим един балансиран отбор, да имаме разпознаваем облик, да се развиваме във възходяща линия като клуб. Победата в даден мач носи емоция и удовлетворение от добре свършена работа, но ние винаги гледаме по-глобално на нещата.
 
- Как се отрази напускането на Любо Пенев?
- Всяка смяна на треньор се отразява по един или друг начин. Още повече, че в случая не става въпрос за по-популярния подход – освобождаване на треньор заради слаби резултати. Тук се случи обратното. С Любо Пенев имахме джентълменско споразумение да не го спираме, ако получи оферта от по-класен тим. Но следата, която той остави в Царско село, ще ни върши работа, ще бъде фактор за още по-доброто ни развитие. Благодарим му за базата, за основите, които наля. И това се видя най-добре в мача срещу ЦСКА. Колкото и странно да звучи, Любо Пенев има заслуга за победата над ЦСКА.
 
- Тони Здравков беше ли първи избор, когато спешно търсихте нов треньор?
- Тони Здравков е много добър специалист имахме шанса в този момент той да бъде свободен. Общо взето бързо взехме решение, хубавото в случая е, че познаваме работата му, следим всички отбори в елита, а той броени дни преди това бе на работа в Ботев Враца. Не сме разглеждали други кандидатури, той ни беше първа опция.
 
- Победата над ЦСКА беше ли очаквана, след като няколко дни по-рано „червените“ показаха завидна игра срещу Лудогорец?
- Инерцията, която бяхме набрали под ръководството на Любо Пенев, си каза думата. Имахме леко сътресение в мача с Локо Пд, отдавам го на треньоската смяна, но в неделя всичко си дойде на място. Знаехме, че противникът ще бъде уморен, разконцентриран, донякъде в мислите си още ще бъде в Разград. И бяхме длъжни да използваме тези фактори. Видяхте, че дори след като те изравниха, ние продължихме да търсим победата и тази упоритост бе възнаградена.
 
- Не се ли притеснявахте, че Любо Пенев познава много добре отбора на Царско село и това ще бъде предимство за ЦСКА?
- Да, имаше го този момент, предвидихме го, знаехме, че ще е така. В известна степен ни помогна фактът, че той бе наказан за тази среща. Но в крайна сметка играчите са главните изпълнители на терена, не толкова треньорът.
 
- Царско село ще е в горната четворка на втората осмица – какви са целите?
- Психологически нещата вече са на наша страна, борим се за 7-то място, за евентуален бараж за евротурнирите. Аз се шегувах с приятели след мача с ЦСКА , че отваряйки ни се този шанс, тъй като имам постоянни бизнес ангажименти повечето време напоследък прекарвам в Европа, по вероятно е отборът да дойде при мен, отколкото аз да намеря време, често да се връщам. Това разбира се в кръга на шегата. Имаме силите и мотивацията да се преборим за нещо по-голямо, мисля, че вече сме постигнали необходимото ниво за това. Нещата са поставени на стабилна основа, няма да е изненада едно класиране в евротурнирите.
 
- Имате ли вече набелязани имена за лятна селекция?
- Това е процес, който никога не е спирал в нашия клуб. Започнали сме разговори с част от футболистите в клуба, които искаме да останат. Нямам никакво съмнение, че привличането на нови имена ще вдигне още повече нивото на отбора ни. Не бързаме, преценяваме внимателно, следим, избираме. Може да си позволим да избираме играчите, които са ни необходими.
 
- Какво е вашето мнение – за или против разширяване на групата на 16 отбора?
- Този въпрос има много плюсове и минуси, ние като становище изразихме вече мнение, че сме за елитна група, съставена от 16 отбора. Но смятаме, че трябва по-широка дискусия по тази тема, нека всеки клуб да изкаже своето мнение „за“ или “против“, своите виждания по въпроса и тогава да се вземе решение. Да не се взема без допитване до самите клубове. Задължително сме за обединение на всички отбори при подобен казус и съответното решение.