Треньорът на Царско село Антони Здравков и спортният директор на тима Саша Антунович дадоха съвместна пресконференция по повод старта на сезона, както и предстоящия двубой със Славия от efbet Лига.

"Футболистите се вложиха максимално в подготвителния период. Голям брой играчи ни напуснаха, ако не се лъжа 13 са новите, правим нов отбор. Що се отнася до първия кръг съм доволен от показаното през втората част. Срещу Черно море показахме и по-добра игра във вторите 45 минути", започна Здравков.

"Доста футболисти си тръгнаха, реагирахме бързо и намерихме техни заместници, атмосферата в клуба е отлична, стремим се да сме добър колектив", каза Антунович.

Емона Цончева/Lap.bg
18 снимки

"Докато е отворен трансферния прозорец всичко е възможно, ако имаме оферта към наш футболист също бихме се разделили с него, както и ако има футболист, който би ни свършил работа. Славия няма да изглежда както изглеждаше през миналия сезон. Ще е равностоен мач. Ние ще излезем да играем футбол, няма да се браним", добави още треньорът на Царско село. 

"Хегемон е Лудогорец определено, всичко ще се реши до Нова година, ще се знае кой ще е шампионът, ако Лудогорец продължава да играе така както срещу ЦСКА и Локомотив Пловдив титлата ще се реши рано, дано не е така, за да бъде интересно. Ще е интересно първенство, не знам качеството какво ще бъде, има доста равностойни отбори, не смятам, че ще има брашняни отбори в групата, за да се реши рано първенството".

"Ще е интересно и равностойно първенство. Ще има доста дербита и равностойни мачове", каза Антунович.

"Треньорите трябва да бъдем защитени по някакъв начин. Българският треньор е зависим от Кодекса на труда и е най-лесното нещо да бъде освободенл Чужденците ги пази УЕФА или ФИФА, ако са извън Европейски съюз", каза по темата с треньорите и тяхната смяна Здравков.

"Голяма чест е за мен и голяма отговорнсот, надявам се да се справя по най-добрият начин, по който мога. Голямо предизвикателство е, надявам се да се справя", коментира работата си като спортен директор в Царско село - Саша Антунович.

Вижте повече във видеото