Изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски даде интервю ден след победата на тима над Левски с 1:0 на „Георги Аспарухов“. Царско село е лидер в първенството с 7 точки от 3 изиграни мача.

Андреевски говори пред клубния сайт:

– Г-н Андреевски, очаквахте ли, че Царско село може да победи Левски на „Георги Аспарухов“.

– Ние отидохме с намерението да играем футбол пък каквото се получи. Радостното е, че успяхме на 100% да изпълним тактическите указания на треньора и резултатът е закономерен.

– 7 точки след 3 кръга, планирахте ли подобен старт?

– По принцип от началото на първенството успяхме да окомплектоваме добре отбора на позициите, на които имахме проблем. Намерихме подходящите хора и с малки стъпки вървим напред.

– Хората са казали, че апетитът идва с яденето. До къде може да стигне Царско село?

– Ние с малки стъпки, но уверено вървим в правилната посока. В клуба се работи правилно по отношение на селекцията. От 1-2 години нямаме грешни ходове, с който да сме привлекли играчи, които да не покажат своите възможности. Продължаваме да градим клуба си и смятам, че ако продължим по този начин да работим в Царско село резултатите ще дойдат.

– Не е тайна, че сте приятели с ръководството на Левски. Обсъдихте ли вече мача по между си?

– Ясно е, че отборът на Левски изпитва сериозни трудности във финансови и спортно-технически аспекти. На колегите от Левски пожелавам по-бързо да излязат от ситуацията, в която се намират. Футболът в България без силни Левски и ЦСКА губи. Това не е Левски, който имам в своите представи за водещ клуб.

– Една от обсъжданите теми е Уесли Ната. Ще остане ли в Царско село или ще бъде продаден?

– Този въпрос ще се реши в рамките на няколко дни. Ще имаме яснота какво ще се случи с него. Ние като ръководство трябва да направим това, което е най-доброто за клуба и за футболиста. Не го продаваме на всяка цена и ще приемам най-добрата оферта, която е и за двете страни. Имаме време и не бързаме.