Изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски призна пред Gong.bg, че има много сериозен интерес към звездата на клуба – Уесли Ната. Шефът при „царете” акцентира, че такъв има от водещите клубове в България, но също така и от европейски клубове. Според него това е напълно нормално, след като футболните качества и работната етика на футболиста са на европейско ниво и призна, че „който го вземе, няма да сгреши”.

Същевременно Андреевски спомена, че Любослав Пенев остава треньор на отбора за новия сезон, а целите, след като Пенев е начело пред тима, са много по-големи.

„За тази година изпълнихме мисията си, която беше да се утвърдим в efbet Лига. За следващия сезон Любослав Пенев остава като треньор на този етап. При всички положения ще предприемем някаква бърза селекция. Ще се разделим и с някои футболисти. Целите на Царско село с треньор Любо Пенев е нормално да бъдат по-сериозни. Имаме едногодишен опит вече в елита на България и натрупахме самочувствие, победи срещу силни отбори. Запазваме основния състав”, започна Андреевски за Gong.bg.

Антон Узунов
44 снимки

„Ще имаме селекция, но няма да споменавам имена на този етап.  Следващата седмица ще имаме по-голяма ясността и тогава ще има нещо конкретно. Предстоят разговори с Пенев, много неща трябва да уточняваме. Докато има време за трансфери, при нас селекцията ще бъде отворена”.

„Съвсем логично клуб като Царско село, който е със скромен бюджет, да се самофинансиране от сделки от наши играчи. Идеята ни е тази и следващата година основното перо да е продажбата на футболисти. Няма как да се разделим с някой без пари, особено с Ната, тъй като е изключително класен играч. Той е завършен професионалист, а отношението му към клуба и треньорите са прекрасни. Разбира ситуацията, че ние разчитаме на една част от бюджета ни да се формира на база неговата продажба, но около пети-шести август ще имаме яснота”, призна Андреевски.

LAP.bg
28 снимки

„Интерес има от водещи български отбори, но и от чужбина за него. Имаме време, ще изчакаме. Най-доброто се търси за клуба и играча. Който и клуб да купи Уесли Ната, няма да сбърка, тъй като футболните му качества са ясни и се виждат, но в общочовешки план е едно прекрасно момче. Истината е такава, че сега кризи, коронавируси и предстоят тежки времена. Трябва по някакъв начин да облекчим бюджета на клуб и да продължим да функционираме добре”.

„Много бързо започва следващото първенство. Доста от отборите тази година имат финансови проблеми, неуредици - това във връзка с коронавируса. Много от тимовете, които разчитат на държавна издръжка, ще имат проблеми. На тази основа, която е изградена финансирането на клубовете в България, не ни чака нищо добро, но това стана, след като станаха пререгистрациите през 90-те години. Оттогава държавата малко може да помага на клубовете. Ако може да го прави, поне да е в инфраструктурата, но тя е частен продукт. Това е нещото, на което разчитаме ние - че имаме добра база, която да е притегателна за привличането на нови футболисти. Не смятам, че следващата година, че във финансово и друг аспект ще е по-добра от тази, която мина. Предстоят ни изпитание, както и за тимовете във Втора лига”, завърши Иво Андреевски.