Собственикът на Царско село Стойне Манолов говори за официалния сайт на клуба след изиграването на шест кръга от първенството и първата загуба на отбора от Ботев Враца в петък.
 
- Г-н Манолов, Царско село направи добър старт на първенството. Доволен ли сте от резултатите до момента?
- В известна степен да. Има някои мачове, в които отборът не игра добре. Конкретно мога да говоря за първото полувреме на мача с Ботев Враца, което ни е най-слабо от началото на първенството. Второто полувреме се взехме в ръце, но тогава вече не всичко зависеше от нас.
 
- А от кого?
- Тенденциозното съдийство. За съжаление то много ерозира в българския футбол. Ако не се вземат максимално бързо адекватни решения, ще страдат всички отбори. Специално за нашия мач срещу Ботев Враца смятам, че този съдия взе някои решения, които не кореспондират с правилата на футболната игра. Ако е тенденция - лошо, ако е от незнание - още по-лошо. И в двата случая обаче реферът няма място в Първа лига. Ние сме изпратили жалба до Съдийската комисия с видеоматериал, с който доказваме нашите думи. Искаме да се вземат строги мерки. Такива съдии нямат място във футбола.
- И все пак – тенденция или незнание? Какво е вашето мнение?
- Ако трябва да сме докрай честни, нещата са много по-дълбоки. Според мен има определена тенденция. Усеща се още влиянието на членове на Изпълкома с марка „САЩ 94“, които влияят лошо на футбола.
 
- За кого говорите?
- Съвсем скоро ще ги познаете, тъй като със сигурност ще вземат отношение по тези въпроси, тъй като ще се почувстват засегнати. Те ще се опитат да защитават своите протежета. Трябва ясно да се разбере, че има 4-5 поръчкови съдии, които нямат качествата да растат нагоре, но са избрали друга форма на работа. Те свирят на определен кръг отбори и тепърва ще излиза много информация по този въпрос. Те си знаят кои са. Те имат определени чадъри и дори да правят грешки биват защитавани. Голяма част от тях са от провинцията.
 
- Трябва да признаем, че в момента в БФС има едно безвремие. Това оказва ли влияние?
- В момента футболът се ръководи от кръгове, които държат безвремието на продължи и да работи в тяхна полза. Те се възползват от ситуацията, за да се облагодетелстват.
 
- Къде виждате светлината в тунела на българския футбол?
- Трябва да се изчистят голяма част от хората, които управляват в момента. Лично аз трябва да кажа, че ако тези тенденции се запазят, не знам дали да продължа да инвестирам, защото не виждам смисъл от това.
 
- Да завършим и с няколко думи за отбора. Има ли развитие от миналата година?
- Да, има развитие. Отборът е по-добър, треньорът – също.