От Царско село съобщиха, че фланговият играч Дилан Мертенс е преподписал с "царете". Както е известно, контрактът на футболиста изтича в края на тази кампания.

"Дилан Мертенс подписа днес нов договор с клуба. Преговорите преминаха нормално и ползотворно", заяви президентът на клуба Иво Андреевски.

Относно спекулациите, че ще премине в ЦСКА при бившия си наставник Любослав Пенев, клубното ръководство заявява, че нидерландецът е искал да остане, и че заминаването за "Българска армия" е било само слух.

"И ние четохме тези неща, но както виждате той остава в Царско село. Да, неговият договор изтичаше това лято и той можеше да преговаря свободно с други отбори. Дилан обаче имаше желание да остане при нас, а и ние също искахме да го задържим. Не приемаме подобни слухове, които е ясно, че идват от мениджърска страна и имат конкретни цели. Основните наши играчи имат желание да останат в отбора и сме в активни преговори с тях по отношение на техните договори. Ядрото на отбора ще се запази и през следващата година", допълват още "царете".