Последният във Втора лига Нефтохимик загуби у дома в Българово от лидера във втория ешелон Царско село в мач от 1/16 финалите за Купата на България. „Шейховете“ отстъпиха достойно с 1:2 след интересен и оспорван двубой. Голяма част от титулярните играчи на домакините не бяха в групата за срещата заради близкото домакинство на Черноморец Балчик. Старши-треньорът Николай Кръстев попълни  състава със седем юноши, като трима от тях направиха дебют в мъжкия футбол. Това са Ерик Кадиев, Руси Грозев и Кристиян Кръстев. 

През първата част гостите имаха лек превес. Въпреки това „шейховете“ също създадоха добри положения. В 8-ма минута Царско село пропусна шанс да поведе. След още десет минути игра възможност се откри и пред домакините. Димитър Вълев проби по десния фланг и центрира към Дзъмин Лиу, но той пропусна. В 22-ра минута Симеон Ганчев беше на крачка да се разпише за гостите с пряк свободен удар, но уцели напречната греда на вратата. Шест минути по-късно гостите поведоха в резултата. Те получиха шанс да изпълнят дузпа, след като вратарят на Нефтохимик Атанас Гичев спъна техен нападател в наказателното поле и този път Симеон Ганчев бе безпогрешен от бялата точка. В 34-та минута „шейховете“ пропуснаха да изравнят. След като Даниел Стоянов центрира към Дзъмин Лиу, китайският нападател стреля с глава към вратата на Павел Здравков, но той успя да спаси. Нефтохимик изравни резултата няколко минути преди края на полувремето. Даниел Стоянов проби по десния фланг и, възползвайки се от грешка в защитата, стреля към вратата на гостите. Здравков изби, но топката попадна в Халибрям Кърмаджъ, който с лекота я насочи към празната врата. 

Втората част започна по-силно за „шейховете“. Още в първите минути те направиха атаки към противниковата врата. В 47-ма минута Даниел Стоянов опита да отбележи след като проби защитата на Царско село, но вратарят се намеси успешно. След няколко минути Стоянов направи чудесно центриране от корнер към Чахов, който стреля с глава на сантиметри под напречната греда, но вратарят на гостите отново успя да избие удара. Само минута след това Георги Бинев центрира към Даниел Стоянов, но той закъсня с изстрела към вратата и пропусна да отбележи.

В 70-та минута Царско село поведе, след като Георги Минчев отбеляза с глава.  

Във втората минута от добавеното време удобна възможност се откри пред Георги Бинев. В ъглова атака, той се освободи от защитата на гостите, но стреля в ръцете на вратаря. 
Следващата среща за „шейховете“ отново ще е домакинска. На 24.09 (неделя), в 17:00 ч. отборът ще посрещне Черноморец Балчик, в IX кръг на първенството. 

Състав на Нефтохимик: Атанас Гичев, Димитър Вълев, Никола Авжиев, Цветан Чахов, Симеон Русев, Ясен Тузаков, Дзъмин Лиу, Кристиян Кръстев, Ерик Кадиев, Даниел Стоянов, Халибрям Кърмаджъ

Резервен състав: Мартин Шейтанов, Бойо Попов, Кристиян Парашкевов, Георги Жеков, Руси Грозев, Златко Ненов, Живко Комелов