Царско село осъществи пореден трансфер преди дебютния си сезон в Първа лига. „Царете“ подписаха договор с централният защитник Густаво Роса, който премина успешни проби в състава на Никола Спасов. Роса игра в двете контролни срещи, в които Царско село записа победи нас Струмска слава и Спартак Плевен.

Изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски представи официално седмото ново попълнение на отбора.  27-годишният централен защитник е висок 191 см и има както бразилски, така и италиански паспорт. Той пристига от бразилския Спорт Клуб Атибая. Предишният сезон обаче Роса бе част от хърватския Хайдук Сплит, с който отстрани българския Левски в Лига Европа. В последствие Роса играе 90 минути в двубоя на Хайдук срещу Евертън на „Гудисън Парк“.

Голяма част от кариерата на Роса преминава в бразилската Серия Б, където е част от тимовете на Брегантино и Селгуеро. В Европа бранителят играе и за португалския Санта Клара.

“Във времето, в което Густаво Роса бе при нас успя да убеди треньорското ръководство, че има необходимата класа да играе за Царско село. Той е футболист с опит и много бързо се вписа в нашия клуб. Свикнали сме да казваме, че селекцията е отворен процес, но нашата селекция е към своя край. Това обаче не значи, че сме приключили“, заяви Андреевски.