Отборът на Царско село постигна 24-а победа от 27 мача този сезон във Втора лига.

Воденият от Никола Спасов тим надви като домакин Арда с 2:1 в мач от 27-ия кръг на шампионата. Така Царско село вече има 74 точки на върха в класирането.

Отборът от София вече заслужи промоция в елита догодина, а преди двубоя с Арда бе награден с купа и медали за сигурната си първа позиция.

Вторият във временното класиране Арда остава с 53 точки в актива си. Конкурентите на Арда - Монтана и ЦСКА 1948 са с мач по-малко и съответно 51 и 50 точки.

Победата за домакините дойде след два гола за Георги Минчев, който вече има 27 на сметката си този сезон.

Минчев откри за 1:0 в 15-ата минута след като засече центриране на Емануил Манев.

Друга обещаваща ситуация от първото полувреме бе от 30-ата минута, когато Китан Василев прати топката над вратата от пряк свободен.

Вторият гол за Минчев и Царско село дойде в 55-ата минута. Той реализира 27-ия си гол за сезона след асистенция на Атанас Кабов.

Гостите от Арда намалиха в 82-ата минута след грешка в защитата на Царско село, от която се възползва Лукас Мартинс, намалявайки за 1:2.

Иван Караджов се намеси добре при атака за Царско село в 88-ата минута и опази вратата си, а в продължението на двубоя Арда пропусна да изравни и да вземе точка от мача. Гостите имаха сериозни претенции за дузпа след като Венцислав Христов падна в наказателното поле след съприкосновение с Борислав Балджийски.

Стефан Апостолов обаче прецени, че няма основания за отсъждане на дузпа, а Лукас Мартинс пропусна отлично положение за Арда.